Cizre'deki olaylarda ölü sayısı arttı

Şırnak 'ın Cizre İlçesi'nde PKK'nın Gençlik yapılanması olarak bilinen 'Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi' (YDGH) ile Hür- Dava Partisi (Hüda-Par) üyeleri arasında silahlı çatışma çıktı.

Cizre'de olaylar! Ortalık savaş alanına döndü

Polis panzerleri sokaklara kazılan hendekler nedeniyle çatışmaya müdahale etmede zorlandı.Şırnak Valiliği, Cizre ilçesinde çıkan olaylarda ölenlerin sayısının 3'e çıktığını bildirdi.

Gündüz başlayan ve gecede devam eden olaylarda 16 yaşındaki Barış Dalmış tüfek saçmalarının vücuduna isabet etmesi sonucu ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Dalmış, doktorların bütün çabalarına rağmen hayatını kaybetti.


ÖLÜ SAYISI 3'E YÜKSELDİ

Sabah 03.00'da Cizre'nin Nur mahallesinde YDG-H ile HÜDAPAR yanlıları arasında çıkan çatışmada oğlu Hüda-Par yöneticilerinden olan 65 yaşındaki Abdullah Deniz ile YDG-H'li gruptan 19 yaşındaki Yasin Özer sabah saatlerinde hayatını kaybetmişti.

ÇATIŞMANIN ORTASINDA KALDI

Bugün öğleden sonra da devam eden çatışmalar sırasında Nur mahallesindeki evine gitmek isteyen 15 yaşındaki Barış Dalmış, çatışmanın ortasında kaldı.

İki grubun çatışması sorasında pompalı tüfeklerle açılan ateşte göğsüne isabet eden saçmalarla ağır yaralanan Barış Dalmış, kaldırıldığı Cizre Devlet Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen akşam saatlerinde hayatını kaybetti.

VALİLİK DOĞRULADI

Konuyla ilgili Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada ise, "Bugün Cizre İlçesi'nde meydana gelen olaylar sebebiyle daha önceki açıklamamızı ilave olarak Cizde Devlet Hastanesi'ne yaralı olarak getirilen Barış Dalmış isimli vatandaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Ayrıca yoğun bakımda bulunan bir yaralının kimliği tesbit edilememiştir" denildi.

POLİS MÜDAHALE ETMEDE ZORLANDI

Cizre'nin Nur Mahallesi'nde sabaha karşı saat 03.00 sıralarında karşılaşan iki grup arasında çıkan tartışma, kısa sürede uzun namlulu silahların kullanıldığı çatışmaya dönüştü. İki grup sokak aralarında uzun namlulu silahlarla birbirine ateş etti. Her iki grubun taraftarlarının da olaya katılması üzerine çatışmalar büyüdü.

YDHG'lilerin uzun namlulu silahlarla Hüda-Par üyesi olan kişilerin evlerini kuşattığı ve çatışmaların devam ettiği öne sürüldü. Çatışmalar özellikle Nur Mahallesi'ndeki bazı sokaklarda yoğunlaştı. Çatışmaya müdahale etmeleri için polis ekipleri sevk edildi. Çok sayıda polis panzeri YDGH üyeleri tarafından daha önceden kazılan hendekler nedeniyle çatışmaların olduğu sokaklara ulaşmada zorlandı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: 2 ÖLÜ, 3 YARALI VAR

Şırnak Valiliği açıklama yaptı, açıklamada şöyle denildi:

''7.12 2014 günü saat 03.00 sıralarında ilimiz Cizre İlçesi Nur Mahallesi’nde silah seslerinin gelmesi üzerine bölgeye ekipler sevk edilmiştir. Çıkan olaylarda Yasin Özer ve Abdullah Deniz isimli şahısların öldüğü, Nedim Kültür, Hakim Budak ve Hekim Kasırga isimli şahısların ise yaralandıkları tespit edilmiştir. Bölgede güvenlik güçlerimizce zırhlı araçlar ve helikopterler vasıtasıyla gerekli çalışmalar yürütülmektedir."

AJANSLAR
<< Önceki Haber Cizre'deki olaylarda ölü sayısı arttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER