Çocuklarınıza bunu yapmayın!

Birçok anne babanın aynı hataya düştüğü bu yöntem, çocukların şiddete yönelmesine neden oluyor

Çocuklarınıza bunu yapmayın!

  • Merak duygusunun engellenmesi, çocuklarda şiddete yönelmenin meydana geleceğini. 
  • Merak duygusunu yitiren çocuğun iradesi de gelişmez.
  • Yapılan en büyük hata çocuğu engellemek.
  • Anne babaların ideal çocuk yetiştirme hedefleri çocuğun doğallığını bozuyor.
Moral FM’de yayınlanan Hatice Kübra Tongar’ın sunduğu Kadınca Kararınca programına konuk olan Fatih Üniversitesi Öğretim Üyesi Uzman Pedagog Adem Güneş, çocukların merak duygusunun engellenmemesi gerektiğini, engellenmesi halinde çocuklarda şiddete yönelmenin meydana geleceğini söyledi.

Ebeveynlerin dikkat etmesi gereken özelliklerinden birinin merak duygusu olduğunu söyleyen Güneş, "Merak duygusu aracın yakıt deposu ne ise çocuktaki merak duygusu da odur. Çocuklar okula müthiş bir merak duygusu içinde başlıyor ancak yaşadıkları ile bu duyguyu kaybediyorlar." diye konuştu. Merak duygusunu yitiren çocuğun iradesinin de gelişmediğini belirten Güneş, "Duygusu engellenen çocukta şiddete yönelik davranışlar oluşur. Anne ve babaların, eğitimcilerin dikkatli olarak çocuğun kendi doğal merakından yola çıkarak bir bütünlük sağlayan öğrenme yöntemini belirlemeleri gerekir." tavsiyesinde bulundu. 

Anne ve babaları çocuklarının yaratılış haline riayet edince sorun yaşamayacaklarını ifade eden Güneş, "Yapılan en büyük hata çocuğu engellemektir." dedi. "Günümüz anne babalarının davranışlarında çevre çok büyük etken." diyen Güneş, "Çocuk yetiştirememe kaygısı anne babanın önündeki en büyük engel, kendi anne babalarına, komşuya karşı rezil olmamak çocuğu ile mahcup olmamak için doğallık kayboluyor. Anne babaların ideal çocuk yetiştirme hedefleri çocuğun doğallığını bozuyor." yorumunu yaptı. 

CİHAN
<< Önceki Haber Çocuklarınıza bunu yapmayın! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER