Cumhurbaşkanı Erdoğan: İptal kararı aldık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenek'teki maden ocağı kazası nedeniyle bu akşam yapılacak olan Cumhuriyet resepsiyonunun iptal edildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İptal kararı aldık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karaman Ermenek'te bir kömür ocağında 18 işçinin su baskını sonrası mahsur kalması sebebiyle bu akşam Cumhuriyet Resepsiyonu'nun iptal edildiğini; bugün Karaman'a gideceğini açıkladı.

Erdoğan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhuriyet Bayramı tebriklerini kabulünün ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Bu akşam yapacağımız resepsiyonu Karaman'daki bu elim maden ocağı kazası sebebiyle iptal kararı aldık. Bu resepsiyonu tümüyle bu akşam iptal ediyoruz, yapmayacağız. Oradaki, kazadaki tüm aileler, kardeşlerimizin yürek acısının devam ettiği bir dönemde bizim böyle bir resepsiyon yapmamızı değerlerimiz, geleneklerimiz açısından doğru bulmuyoruz. Onun için bu sene bu resepsiyonu yapmaktan vazgeçtik, yapmayacağız. Bayramınızı tebrik ediyorum. Ve şu anda da tabi orayı takip ediyoruz. Bugün Başbakanımız oraya geçecek, ardından yarım saat, bir saat sonra ben de aynı şekilde Karaman'a hareket edeceğim. Ben de orada olacağım bugün. Bugün bu ziyaretlerimizin gerçekleştireceğiz. Hala, beklentimiz umudumuz kesilmiş değil. Arkadaşlarımız, bakanlarımız orada çalışmalarını sürdürüyorlar. Gayretler devam ediyor."
Erdoğan ile Davutoğlu Ermenek'e gidecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, su basmasıyla mahsur kalan 18 işçiyi kurtarma çalışmalarının sürdüğü Karaman'ın Ermenek İlçesi'ne bağlı Pamuklu Köyü yakınlarındaki özel şirkete ait kömür ocağına gelerek çalışmaları yerinde inceleyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun öğleden sonra bölgede olması bekleniyor. İstanbul'daki havai fişek gösterisi iptal

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle İstanbul Boğazı'ndaki havai fişek gösterileri iptal edildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın düzenlediği 'Cumhuriyet Bayramı 91. yıl dönümü kutlamaları havai fişek, ışık ve lazer gösterileri' Karaman'da meydana gelen maden faciası nedeniyle iptal edilmiştir." denildi.
<< Önceki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan: İptal kararı aldık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER