O hakim yargıdaki ayrışıma daha fazla dayanamadı

Ankara 10. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi İbrahim Ekdemir, duruşma salonunda basın açıklaması yaptı.

O hakim yargıdaki ayrışıma daha fazla dayanamadı

Ankara 10. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi İbrahim Ekdemir, görev yaptığı mahkemenin duruşma salonunda basın açıklaması yaparak, yargı mensuplarının siyasi görüşlerinden dolayı ayrışmasına tepki gösterdi.

'HAKİM VE SAVSILAR BİRBİRİNE SELAM VERMEZ HALE GELDİ; ŞU'CU, BU'CU DİYE FİŞLENMİŞLER'

Zaman'dan Ayşenur Parıldak'ın haberine göre, 40 yıldır ülkenin farklı yerlerinde görev yaptığını ifade eden Ekdemir, hakim ve savcıların yemekhanede bile ayrı masalarda oturduğunu, birbirlerine selam vermez hale geldiğini belirtti. Ekdemir, “HSYK seçimleri öncesinde yargı mensupları şu’cu bu’cu diye ayrıştırılmış, bir nevi fişlenmiş, bu ortam seçim sonrasında da değişmemiştir. Yargı mensupları siyaset yapamaz, siyasi görüşlerini lanse edemez, bu doğrultuda karar veremezler, bu kural evrenseldir.

'HUKUKÇUNUN OKUDUĞU GAZETEYİ DAHİ KİMSE BİLMEMELİ'

Bize, bu mesleği öğretenlerin ilk öğrettiği şey okuduğumuz gazetenin dahi hangi gazete olduğunu, kimsenin hatta kalem çalışanlarımızın bile haberdar olmaması gerektiği gerçeğidir.” dedi. 14 yıldır 10. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi olan Ekdemir, “64 yaşından bir ay almış bir insan olarak, meslekle ilgili hiçbir üst beklentimin olmadığı ve yasal açıdan olamayacağı izahattan uzaktır.” ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz gün Ankara Adliyesi’nde gördüğü birtakım davranışlardan dolayı bu açıklamayı yaptığını aktaran Ekdemir, şu anda yaşanmakta olan durum ve ortamın, gelecekte daha kötü sonuçları doğurma ihtimali taşıdığına dikkat çekti.

'HİR BİR SİYASİ OTORİTEYE BOYUN EYMEYİN'

Ekdemir, yargı camiasına özetle şu çağrıda bulundu: “Hiçbir siyasi görüş ve baskının altına girmememiz, eğer girmiş isek hemen çıkmamız icap eder. Bizi siyasi düşüncelerin farklılığı ilgilendirmemelidir. Siyasi görüşümüz ne olursa olsun birbirimize mutlaka sarılmalıyız. Dinlenme odalarımızı ayırmayıp aksine birleştireceğiz. Seçilen kurul üyesi meslektaşlarımızın tamamen seçim sürecinde yaşanan tatsızlıkları unutup objektif davranacaklarına itimadımız sonsuzdur.”

'BİRLİK ÇAĞRISI İÇİN İZİN ALMAYA GEREK YOK'

Öte yandan Ekdemir, açıklama öncesi Başsavcı vekili Zeki Bayrak ile tartıştı. Salona kamera getirmek isteyen hakime, Bayrak izin vermedi. “Ben 3 defa bombalı saldırıya uğradım, 6 defa üzerimi taradılar, onlardan korkmadım. Soruşturmadan mı korkacağım.” diyen Ekdemir, HSYK’dan izin almadağı hatırlatılınca da tepki gösterdi: “Birlik çağrısı yapıyorum. Bunun için izin almama gerek yok.”
<< Önceki Haber O hakim yargıdaki ayrışıma daha fazla dayanamadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER