Cumhurbaşkanı Erdoğan yine hakaret yağdırdı

Anayasaya göre Türk milletinin birliğini gözetmekle yükümlü olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kendisiyle aynı düşünmeyen kesimleri, ülkeyi ateşe veren Kobani eylemcileriyle aynı kefeye koydu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yine hakaret yağdırdı

Yandaş olmayan gazeteci-yazar, din adamları ve vatandaşları “Bunlar yeni Lawrence’ diyerek hain ilan etti.

Marmara Üniversitesi’nin 2014-2015 eğitim öğretim yılı açılış töreninde konuşan Erdoğan, “100 yıl önce Arap çöllerinde Osmanlı’yı yıkmak için ajanlar vardı, bugün de var. Lawrence, Arap görünümlü bir İngiliz’di. Bugün ajanlar birer hain olarak kendi halkları içinden çıkabiliyor. Bakıyorsun din adamı görünümünde, hizmet eri görünümünde, gazeteci yazar görünümünde, hatta ve hatta terörist görünümünde yeni Lawrance’lerin bölgeyi ateşe atmak için çabaladığını görüyoruz. Şu anda bile, hizmet diyerek, basın özgürlüğü diyerek, bağımsızlık savaşı ya da cihat diyerek Sykes-Picot gizli anlaşmasının gereğini yapanlar, yeni Lawrence’lar var. Bu coğrafya içerisinde yaşanan her çatışma, her gerilim, her anlaşmazlık 100 yıl önce tasarlanmıştır. İşte bu tasarıyı bozmak, bu tuzağı altüst etmek bizim vazifemizdir. Bunu herkese anlatmak zorundayız. Pensilvanya’nın tuzağına düşen, modern Lawrence’in peşine gidenlere bunu anlatmak zorundayız.” ifadelerini kullandı.

 Erdoğan, konuşmasında bugün yapılacak Milli Güvenlik Kurulu toplantısının gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, “Okullar yakılıyor, hastaneler yakılıyor. Düşünebiliyor musunuz, çocukların pansiyonları yakılıyor, Kızılay’ın kan merkezleri yakılıyor. Bütün bu olanlar karşısında bakıyorsunuz bir siyasi partinin başı ‘Ben sokağa çıkın dedim ama şiddete başvurun demedim…’ Ne demek sokağa çıkın? Bir defa bu ifaden dahi suç. Bunlara yönelik bizim gerek askerimiz, gerek polisimiz gerekse bunlara ilgili cezai müeyyidelerin caydırıcı olabilecek şekilde tekrar gözden geçirilmesi gerekir. Bu ay yapacağımız Milli Güvenlik Kurulu toplantısında benim de önemli bir gündemim, bunların yanında ülkemizi tehdit eden hangi unsurlar varsa bunlara yönelik Milli Güvenlik Belgesi’nin gözden geçirilmesidir.” şeklinde konuştu..”
<< Önceki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan yine hakaret yağdırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER