Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan pes dedirten sözler

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarından sonra gündeme getirdiği ‘paralel yapı’ iddialarını 10 aydır hiçbir delil gösterememesine rağmen sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan pes dedirten sözler

Dün Rize’de  konuşan Erdoğan, yine mesnetsiz ve belgesiz olarak Hizmet Hareketi’ni hedef aldı. Kobani eylemlerinin arkasında ‘paralel yapı’nın da olduğunu ileri sürdü ve tehdit içerikli sözler sarf etti: “Artık bu paralel yapı... Bunun uzantıları bundan sonra inşallah çok farklı bir yere oturtulacak. Ve hemen bu ay sonundaki Milli Güvenlik Kurulu’muzun gündeminde yer almak suretiyle, onlarla ilgili çok farklı adımı atacağız. Bu operasyon lokal değil geneldir.”

Karadeniz turuna çıkan Erdoğan, dün ilk olarak memleketi Rize’nin Güneysu ilçesinde, babasının adı verilen Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin açılış törenine katıldı. Buradaki konuşmasında Kobani bahane edilerek Türkiye’deki huzura, istikrara ve güven ortamı ile kardeşliğe saldırıda bulunulduğunu anlattı. Erdoğan, “Kobani diyerek aynı şekilde Türkiye’deki huzura, istikrara ve güven ortamı ile kardeşliğe saldırıyorlar. Kobani ile Türkiye’nin en alakası var? İstanbul’un, Ankara’nın, Siirt’in, Diyarbakır’ın, Bingöl’ün ne alakası var?” dedi. Erdoğan daha sonra toplu açılış töreninde konuştu. Hedefinde her zaman olduğu gibi yine ‘paralel yapı’ olarak adlandırdığı Camia vardı. Yine mesnetsiz, belgesiz konuştu, akıl dışı iddialarda bulundu: “Bu olayların arkasında sadece PKK ve gölgesinde siyaset yapan parti yok. Suriye’nin eli kanlı zalim Esed rejimi de var. Esed rejimiyle kol kola olan, el ele olan Türkiye’deki malum siyasi parti de var. Malum uluslararası medya kuruluşları var. Türkiye aleyhine her türlü ihanet fırsatını çevirmeye çalışan o Pensilvanya da var. Artık bu paralel yapının uzantıları bundan sonra inşallah çok farklı bir yere oturtulacak. Ve bu da inşallah hemen bu ay sonundaki MGK gündeminde  yer almak suretiyle, onlarla ilgili çok daha farklı adımı atacağız. Bu operasyon lokal değil geneldir.”

Cumhurbaşkanı, son olaylarda da Camia’yı hedef gösterdi ancak Doğu ve Güneydoğu’da 3 gün boyunca hayatı felç eden toplumsal olaylarda eğitim kurumlarına da büyük zarar verildi. Bölge genelinde çok sayıda banka, işyerinin yanı sıra 120 eğitim kurumu yakıldı. Özellikle Hakkâri, Şırnak ve Mardin’de Hizmet’e ait dershane, öğrenci yurdu ve okuma salonlarına molotoflu saldırılar düzenlendi. Diyarbakır’da 34’ü okul toplam 124 bina yakıldı. Şırnak’ta 2 dershane ateşe verildi. Bir okuma salonu ve bir yurt tahrip edildi. Mardin’de özel yurt, 2 dershane ve öğrenci yurduna molotof atıldı. Hakkâri ve Yüksekova’da 3 öğrenci yurdu, bir dershane ve bir okuma salonu yakıldı, bir yurt yağmalandı. Siirt ve Muş’ta da dershane ile yurtların yanı sıra Kur’an kursu bile yakıldı.
<< Önceki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan pes dedirten sözler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER