'Darbecilerin önünü kesmenin yolu...'

Taraf Gazetesi yazarı Melih Altınok Ergenekon Davasında alınan kararları Samanyolu Haber'e değerlendirdi.

Melih Altınok: 'Darbecilerin önünü kesmenin yolu...'

Ergenekon davasında alınan kararların yerinde olduğunu belirten Altınok, "Eğer Ergenekon başarıya ulaşsaydı, olabilecekleri düşününce ki, Hrant Dink'in katledilmesi ergenekona göre o başarılardan bir tanesiydi. O cezalar ne ki diyor insan. Sadece Türkiye Cumhuriyeti değil, AİHM'de bunun defalarca bir terör örgütü olduğu yönünde kararlar verdi. Dolayısıyla kararların yerinde olduğunu düşünüyorum." dedi.

"Ben hala Ergenekon yapılanmasının heyet içinde akademide, Bürokrasi de şurda burda hala uzantılarının olduğunu çok net söyleyebilirim." diyen Altınok şöyle konuştu:

"Bu süreç içerisinde çok takdir ettiğimiz adımlar var o yüzden yetmez ama evet diyoruz. Ama kurumsal adımların atılmadığını görüyoruz askeri vesayetle mücadelede, darbelerin geriye döndürülmesi noktasında. Bu mahkeme toplumsal bilincin yükselmesi ve siyasal iktidarın elini güçlendirmesi için toplumun baskı yapmasına yarayacaktır. Mahkeme de bunun bir terör örgütü olduğuna karar verdi o zaman bunun gerekliliklerini yerine getirmek gerekiyor. Bugün bakın sokaklara bunu Gezi'de de gördük. Türkiye'de hala darbe isteyen bir kesimin olduğunu, İslamofobik, demokrofobik de bir kesimin olduğunu görüyoruz. Bunlara malzeme vermeyecek demokratik yapısal dönüşümler yapılmalı bu ülkede."
<< Önceki Haber 'Darbecilerin önünü kesmenin yolu...' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER