Davutoğlu'ndan silahlı çatışmaların yaşandığı olaylarla ilgili açıklama

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya’ da Cizre’deki olayları değerlendirdi. Davutoğlu, silahlı sokak çatışmaların yaşandığı olaylarla iligli olarak "abartılıyor" demesi dikkat çekti.

Davutoğlu'ndan silahlı çatışmaların yaşandığı olaylarla ilgili açıklama

Davutoğlu, Provokasyon ile karşı karşıyayız. Provokasyonlara karşı her türlü tedbir alınacak. Devlet her türlü tedbiri almaya muktedirdir. Bazı unsurların Cizre’ye girmesine karşı önlemler alındı. Türkiye ateş çemberinin ortasında istisrar ve huzur sağlayıcısı. Türkiye’ deki huzurdan rahatsız olanlar var. Olayı hem provoke edenler var hem de kaos var görüntüsüyle olayı abartanlar var bu da gözümüzden kaçmadı “ dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 3 kişinin öldüğü Cizre'deki olayların, çözüm sürecini provoke etmek için çıkartıldığını ve sınırdan Türkiye'ye sızan provokatörlerin de yakalandığını belirtti. Davutoğlu, "Cizre’ye şu veya bu şekilde sızmak ve orada huzursuzluk çıkararak Suriye ve Irak’taki ateş çemberine Türkiye’yi almak isteyen provokatörlere karşı her türlü tedbiri almaya kararlıyız. Birde şu an dikkatlerinizi çekmek isterim, çözüm sürecinde ne zaman olumlu bir seyir olsa mutlaka bir provokasyonla karşılaşıyoruz" dedi.
Dün Konya'da Ak Parti'nin 5'inci İl Kongresi'ne katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hatay'daki partisinin il kongresine gitmeden önce Havalimanında basın açıklaması yaptı. Davutoğlu, dün Cizre'de PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H ve Hüda-Par yanlıları arasındaki çatışmalarda 3 kişinin hayatını kaybettiği olaylarla değinen Davutoğlu, olayın bir provokasyon aldığını belirtti.

KAMU DÜZENİNİ BOZMAK İSTEYEN HERKESE HER TÜRLÜ ÖNLEM ALINACAK

Cizre'deki gelişmeleri İçişleri Bakanı Efkan Ala ile temasa geçip an ve an takip ettiğini ifade eden Davutoğlu, şunları söyledi: "Türkiye’de her ne suretle olursa olsun, kamu düzenini bozmak isteyen her kese karşı kim olursa olsun gerekli tedbirler alınacaktır. Etrafımızdaki ateş çemberini bahane edip Türkiye’nin sınır ilçelerinde bir şekilde şiddete başvurarak dışarıdaki huzursuzluğu ve çatışmayı içeri taşımak isteyenlere kesinlikle müsamaha gösterilmeyecektir. Bu çerçevede bütün halkımızı sükunet tavsiye ediyorum. Güvenlik güçlerimizin olaylar ilk başladıktan sonra her türlü tedbirleri aldıklarını söylemek istiyorum. Cizre’ye şu veya bu şekilde sızmak ve orada huzursuzluk çıkararak Suriye ve Irak’taki adeta çemberine Türkiye’yi almak isteyen provokatörlere karşı her türlü tedbiri almaya kararlıyız. " DHA
<< Önceki Haber Davutoğlu'ndan silahlı çatışmaların yaşandığı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER