Devlet Tiyatrosu'nda yüz kızartan rezalet!

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda sahnelenen, aile içi gayri meşru ilişkileri normal gibi gösteren "çirkin" isimli oyuna tepkiler çığ gibi...

Devlet Tiyatrosu'nda yüz kızartan rezalet!

Tiyatroda sahnelenen bu oyunun adı "Çirkin". İçinde işlenen konu da aynı adı gibi, hatta daha fazlası...

Her kesimden izleyicinin tepkisini çeken oyun, İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda sahneleniyor. Alman bir yazar tarafından kaleme alınan oyunda, anne ile oğlunun arasında geçen çapraz ilişki anlatılıyor.

Aile içi gayri meşru ilişkiyi, mizahi açıdan izleyiciye sunmaya çalışan oyunu izleyenler şoke oldu.

Mikrofonlara konuşan bir izleyici, "BAZI SAHNELERİNİ AŞIRI BULDUM. CİNSEL İÇERİKLİ OLAN SAHNELERİNİ. OYUNA KARDEŞİM VE KARDEŞİMİN ARKADAŞIYLA GİTMİŞTİM. BU YÜZDEN BAZI SAHNELERDE RAHATSIZ OLDUM AÇIKÇASI. BENİM 13 YAŞINDA BİR KIZIM VAR. GETİRMEMEKLE DOĞRU YAPMIŞIM DİYE DÜŞÜNDÜM." ifadelerini kullandı.

Oyuna önce 8, daha sonra ise 13 yaş sınırı konuldu. Ancak Yetişkin izleyiciler bile oyunda anlatılanları iğrenç ve çirkin buldu.

Yetişkin başka bir izleyici ise, "OYUNDA ANNE İLE ÇOCUĞUN ÇAPRAZ BİR İLİŞKİSİ VARDI. HANİ BU BİZİM KÜLTÜRÜMÜZE KESİNLİKLE UYMAYAN BİR ŞEY. HOŞ DEĞİLDİ. ENSEST İLİŞKİNİN OLMASI VE BUNUN DA TEPKİSİZ BİR ŞEKİLDE DEVAM ETTİRİLMESİ ORADA BÜYÜK BİR YANLIŞ VAR BENCE. YANİ TÜRK KÜLTÜRÜ AÇISINDAN TABAN TABANA ZIT DURUMLAR BUNLAR." sözleriyle tepkisini gösterdi.

Vatandaşlar, Devlet Tiyatrosu'nda böyle bir oyunun sahnelenmesi karşısında oldukça şaşırdı.

Röportaj: "DEVLETİN BİR ŞEKİLDE BUNLARI DENETLEMESİ GEREKİYOR DİYE DÜŞÜNÜYORUM. DEVLET DENETİMİNDE OLAN BİR YERİN, DEVLET KONTROLÜNDE OLAN BİR YERİN İÇERİSİNDEKİ OYUNUN KONUSU BU ŞEKİLDE OLMAMALI DİYE DÜŞÜNÜYORUM."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, geçen yıl Mayıs ayında yaptığı bir konuşmada devlet ve şehir tiyatrolarındaki hakim zihniyeti bu sözlerle eleştirmişti:

"SANAT TOPLUM İÇİN YAPILIR. SANAT TOPLUM İÇİN YAPILIRSA DEĞER İFADE EDER. YILLARCA OYUNLARINDA, FİLMLERİNDE YAZILARINDA BU MİLLETİN GERÇEK HİZMETKARLARINI, DİN ADAMLARINI AŞAĞILADILAR. FİNANSMANI DEVLETTEN ALDILAR, AMA FİNANSMANIN GERÇEK SAHİBİ MİLLETİ AŞAĞILADILAR."

Alman yazar Marius von Mayenburg'un yazdığı ve anne ile oğlu arasındaki ensest ilişkiyi normal gösteren oyun İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun sahnelerinde gösterilmeye devam ediyor.

<< Önceki Haber Devlet Tiyatrosu'nda yüz kızartan rezalet! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER