Dinleme skandalı sonrası ABD ile ilk görüşme!

Davutoğlu ABD'li mevkidaşı John Kerry ile dinleme skandalını konuştu.

Dinleme skandalı sonrası ABD ile ilk görüşme!

 ABD'nin aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 38 diplomatik misyonu dinlettiği iddialarının ardından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ABD'li mevkidaşı John Kerry ile ASEAN toplantıları için gittiği Brunei'de görüştü.

Davutoğlu, görüşmede ABD'nin dinleme skandalıyla ilgili iddiaları da ele aldıkları belirterek, "Kendisine hem bu konuda bir açıklama talep ettiğimizi ifade ettim. Kendisi de bu konuda bilgilerinin sınırlı olduğunu ancak gerekli çalışmalar, bilgileri edindikten sonra paylaşacaklarını ifade ettiler" dedi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Güneydoğu Asya Uluslar Topluluğu ASEAN toplantıları için geldiği Brunei'nin başkenti Bandar Seri Begavan'da dün Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yaptığı görüşmeden sonra bu sabah da ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile bir araya geldi. İki bakan kaldıkları otelde yaklaşık bir saat süren bir toplantı yaptı.

Toplantının ardından açıklama yapan Davutoğlu, temelde Filistin ve Suriye konularını ele aldıklarını söyledi. Davutoğlu, ABD'nin aralarında Türk büyükelçiliğinin de bulunduğu diğer ülke temsilciliklerini dinlediği yönündeki iddiaların da görüşmede gündeme geldiğini belirterek, konu hakkında görüşlerini Kerry ile paylaştığını söyledi.

Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Kendisine hem bu konuda bir açıklama talep ettiğimizi ifade ettim. Kendisi de bu konuda bilgilerinin sınırlı olduğunu ancak gerekli çalışmalar, bilgileri edindikten sonra paylaşacaklarını ifade ettiler. Ekiplerimiz temas halinde olacaklar. İlkesel olarak biz, Türkiye ve Amerika gibi, Avrupa gibi ülkeleri, müttefik ülkeler arasında bu tür hususların yaşanmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konularda da son derece açık ve kesin kanaatlerimiz var. Bu izahatleri, açıklamaları aldıktan sonra durumu tekrar değerlendiririz ama dostça bu durumu kendisi ile paylaştık."

<< Önceki Haber Dinleme skandalı sonrası ABD ile ilk görüşme! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER