Dışişleri'nden son dakika 'silah' açıklaması!

Dışişleri Bakanlığı, Yemen'in Aden Limanı'nda Türkiye menşeli silah ele geçirildiğine dair Yemen basınında yayınlanan haberlere ilişkin olarak, bahse konu silah sevkıyatının hiçbir şekilde Türkiye tarafından verilmiş bir izne dayanmadığını bildirdi.

Dışişleri'nden son dakika 'silah' açıklaması!

        Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 24 Ocak 2013 tarihli Yemen  basınında, Türkiye'den gelen bir geminin 15 Kasım 2012 tarihinde Aden Limanı'na  indirdiği ve uzun süre alıcısının yükü talep etmemesi üzerine Yemen gümrük  makamlarınca incelenen konteynerde, yaklaşık 10 bin adet küçük boy tabanca ve 115  adet plastik mermi atabilen tüfek ele geçirildiğinin bildirildiği belirtildi.

         Türkiye'nin Sana Büyükelçisi'nin derhal Aden kentine intikal ederek  Yemenli yetkililerle görüştüğüne ve habere konu konteyner ile ele geçen  malzemeleri incelediğine değinilen açıklamada, ''Bahse konu silah sevkıyatı  hiçbir şekilde tarafımızdan verilmiş bir izne dayanmamaktadır. Ülkemizden silah  ihracatı, bu konudaki uluslararası mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmekte,  buna ilişkin veriler, uygun uluslararası platformlarda şeffaf bir şekilde  paylaşılmaktadır'' denildi.

         Türkiye'den Yemen'e yönelik, bundan önce rastlanan diğer yasadışı silah  kaçakçılığı vakalarında olduğu gibi, bu defa da konunun derhal yetkili Türk  makamlarına aktarıldığının vurgulandığı açıklamada, olaya ilişkin olarak Yemen  makamlarınca gösterilen işbirliğinin memnuniyetle karşılandığı kaydedildi.
         Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

         ''Bu tür yasadışı faaliyetlerin sorumlularının açığa çıkarılması ve  izleyen dönemde tekrarının önlenmesi için Yemen makamları ile bugüne kadar olduğu  gibi, yakın diyalog ve işbirliğimiz devam edecektir.

         İçinden geçmekte olduğu bu geçiş ve dönüşüm sürecinde Yemen'in istikrar  ve güvenliğine, Yemenli kardeşlerimizin esenlik ve refahına yönelik desteğimiz  güçlü biçimde sürdürülecektir.''
         
<< Önceki Haber Dışişleri'nden son dakika 'silah' açıklaması! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER