Dizi yönetmeninin gözaltı gerekçesi şok etti

Gözaltına alınan Sungurlar Dizisinin Yönetmeni Engin Koç'un avukatı Turgay Balaban, müvekkilinin neden gözaltına alındığını açıkladı

Dizi yönetmeninin gözaltı gerekçesi şok etti

Twitter fenomeni FuatAvni'nin gündeme getirdiği medyaya algı operasyonunun ilk adımı bu sabah saat 06.00 sularında Eskişehir'de yaşandı. Söz konusu operasyon kapsamında, STV'nin yapımcılarından Salih Asan Tepebaşı'ndaki, Yönetmen Engin Koç ise Odunpazarı'ndaki evinde sabah saatlerinde İstanbul ve Eskişehir'den gelen terörle mücadele ekiplerince gözaltına alındı. Asan ve Koç, gözaltı işlemi sonrasında Yunus Emre ve Devlet Hastanesi'ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi. Asan ve Koç, daha sonra İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürülerek, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hasan Yılmaz'ın gözaltı talimatıyla ilgili kararı avukatları Murat Uzun ve Turgay Balaban nezaretinde yüzlerine okundu. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hasan Yılmaz'ın talimatı ile Asan ve Koç, kararın kendilerine bildirilmesinin akabinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Şubesi'ne götürüldü.

Gözaltına alınan Sungurlar Dizisinin Yönetmeni Engin Koç'un avukatı Turgay Balaban, yaptığı açıklamada, müvekkilinin terör örgütü El-Kaide ile bağlantılı olduğu ileri sürülen radikal 'Tahşiye' grubunu, dizide kötü göstermekten dolayı iftira suçunu işlediği, silahlı terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle gözaltına alındığını açıkladı. Av. Balaban, radikal Tahşiye grubu ismini kendisinin ve müvekkilinin ilk kez emniyette duyduğunu belirterek, "Yeni Türkiye'de oyuncak silahlarla film yapmanın, çekmenin suç olduğuna ilk kez tanık olmuş olduk. İlk kez de bir yönetmen iftira suçundan dolayı gözaltına alınmıştır." dedi. Müvekkiline yapılan bu gözaltı işleminin bir amacının tüm Türkiye'nin bildiğini aktaran Balaban, "Bu yapılanlar gözaltı işlemi değil, bir gözdağı operasyonudur. Bu gözdağı operasyonu ile 17 ve 25 Aralık yolsuzluk olaylarının üzeri örtürülerek unutturulmak istenmekte. Türkiye, geçmişi bin yılı aşkın bir devlet geleneğine sahiptir. Bu günleri de atlatacaktır. Hukuk galip gelecektir." diye konuştu.

Müvekkilinin gayet rahat olduğunu çünkü herhangi bir suç işlemediğini aktaran Av. Balaban, "Müvekkilim gözaltı işlemi sırasında ve emniyette gayet rahattı, dimdikti, yüzü asık değildi. Yüzünü saklama ihtiyacı da hissetmedi." dedi.

Balaban, polisin elindeki gözaltı kararında 'paralel' söylemine yönelik bir ifadenin de olmadığını dikkat çekti. Bazı basın yayın organlarında operasyona ilişkin 'paralel yapıya operasyon' algı haberlerinin yapıldığını, bunun için Haber Tük ve CNN Türk grubunu aradığını, durumu izah ettiğini, ancak canlı yayın alıp durumu düzeltelim demelerine rağmen bağlantı yapmadıklarını kaydederek, "Gözaltı işlemleri ile ilgili resmi evraklar elimizde. Ancak resmi evraklarda 'paralel yapıya operasyon' veya 'paralel örgüte operasyon' şeklinde bir cümle veya kelime dahi geçmemektedir. Acaba bazı medya gruplarına da bu yönde haber yapılması için 'Alo Fatih' telefonları mı geldi? İnsanın inanası gelmiyor. Resmi evraklarda olmayan suçlamayla insanlar suçlanıyor." ifadesini kullandı.

Yapımcı Salih Asan'ın avukatı Murat Uzun ise müvekkilinin moralinin gayet yerinde olduğunu, kendisinden emin olduğunu vurguladı. Bir dizinin yapımcı ve yönetmeninin gözaltına alınmasına kadar varılan bu gözaltı işleminin adeta bir komedi olduğunu aktaran Avukat Uzun, "Müvekkilim kendinden emin ve rahat. Çünkü suç işlemiş insan değildir. Biz hukuka güveniyoruz. Suçlamalar ise tam bir komedi. Türkiye sevdalısı bir insanın radikal grubu ifşa etmekten gözaltına alınıyor. Bu açıkça hukuksuzluktur." diye konuştu.

Gözaltına alınan Salih Asan'ın eşi Şengül Asan ise metanetini koruyarak Eskişehir Emniyet Müdürlüğü önünde eşini bekledi. Eşinin suçsuç olduğunu ve bir karıncayı bile incitecek insan olmadığın aktaran Şengül Asan, "Sabah saatlerinde kapımız çalındı. Açtık baktık polis. Gözaltına almaya geldiklerini bildirdiler. Zaten akşam medyada eşimin ismi de yer aldığından valizini bile hazırlamıştı. Hatta gözaltına almaya gelirler diye erken kalkmıştı. Polis geldikten sonra eşim namazını kıldı. Daha sonra gözaltı işlemi oldu. Polisler de gayet nezaketli ve efendi bir biçimde bizlere davrandılar." ifadesini kullandı.

Yapımcı Salih Asan, Emniyet'ten çıkarken elle sallayarak, "Sevdiklerimi ve ülkemi Allah'a emanet ediyorum." diyerek veda etti.
<< Önceki Haber Dizi yönetmeninin gözaltı gerekçesi şok etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER