'Dostlar' biraraya geldi, net mesajlar verildi!

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Başkan Obama'nın Suriye konusunda çok net olduğunu ifade etti. Bakan Davutoğlu, Suriye'deki durum için, "Artık yeter diyoruz" dedi

'Dostlar' biraraya geldi, net mesajlar verildi!

İlki Tunus'ta gerçekleştirilen Suriye Halkı Dostları Toplantısı'nın ikincisi Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul'da yapıldı. Adile Sultan Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantıya Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun yanı sıra, ABD, İngiltere, Katar, Suudi Arabistan, Ürdün, Mısır, BAE, İtalya, Almanya ve Fransa'dan dışişleri bakanları ve üst düzey yetkililer ile Suriye Ulusal Koalisyonu temsilcileri katıldı.

Toplantının ardından, Dışişleri Bakanı Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve SMDK Başkanı Muaz el-Hatip, ortak basın toplantısı düzenledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Artık yeter diyoruz. Bu katliamların süratle durdurulması için uluslararası toplumu ve bütün tarafları ortak bir mücadele vermeye çağırıyoruz" dedi.

Toplantıda konuşan ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Suriye'deki krizi "dehşet verici" olarak değerlendirdi.  Cenevre bildirisinde gerekli müzakere zeminine varabileceklerini ifade eden ABD Dışişleri Bakanı, "Her halükarda Suriye muhalefetini desteklemeye hazırız. Nasıl destekleyeceğimiz konusunda önümüzdeki günlerde çeşitli açıklamalar olabilir." dedi.

Başkan Obama'nın Suriye konusunda çok net olduğu ve Esed sonrası demokratik birleşik bir Suriye istediğini ifade eden Kerry, "Başkan benden özellikle muhalefete desteğimizi artırmamızı istedi" açıklamasında bulundu.

CİHAN-AA

<< Önceki Haber 'Dostlar' biraraya geldi, net mesajlar verildi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER