Dünyada milyonlarca çocuk YETİM onlara iyiliklerinizle YETİN

Kimse Yok Mu, yaşadıkları coğrafyada yalnız başlarına kalmış; Filistinli, Sudanlı, Endonezyalı, Somalili yetimlere yardım elini uzatıyor.

Dünyada milyonlarca çocuk YETİM onlara iyiliklerinizle YETİN

Farklı coğrafyalarda aynı kaderi paylaşan, aynı acıyı yaşayan Dünya Yetimleri, yarınlarına ışık olacak, kendilerine uzanacak şefkat elini bekliyor.

Bizlere kutlu bir emanet olan bir yetimin aylık maliyeti 30 dolar iken yıllık maliyeti 360 dolardır.

Dünyadaki yetim çocukların eğitim, gıda, giyim ve kırtasiye ihtiyaçlarının karşılanarak mağduriyetlerinin en aza indirilmesi amaçlanırken; aynı zamanda yetimhane yapımı ve yetimhane koşullarının iyileştirilmesiyle de yetimlerin hayat şartlarının iyileştirilmesi hedefleniyor.

Kimse Yok Mu, hayırsever ve gönüllülerin destekleriyle proje kapsamında yetimhanelerin yeniden yapılması, yetimhane koşullarının iyileştirilerek tamir ve bakımının yanında yetimlerin her türlü sosyal etkinlik ihtiyaçlarını karşılayacak.

Sizde bir yetim üstlenin

Başlatılan proje kapsamında bir yetime sahip çıkmanın aylık maliyeti 30 dolar, yıllık maliyeti 360 dolar olarak belirlenmiştir.

Bir yetimin bir yıllık maliyeti karşılanabileceği gibi yardımseverler aynı zamanda isterlerse 360 dolardan daha az miktarda yapılan bağışlar için oluşturulan Yetim Fonuna imkânları nispetinde bağışta bulunabilmektedir. Kampanyaya destek veren yardımseverlerler, 360 dolar ve daha yüksek miktarda bağışta bulunduğunda kendisine bir yıllığına bir yetim zimmetlenecektir. 360 doların altındaki bağışlar ise yetimhanelerde kalan yetim ve yoksul öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanmasında ve yetimlerin şartlarının iyileştirilmesinde kullanılacak.


Faaliyette bulunulan ülkeler


2013 yılında faaliyet planlanan ülkeler

Afganistan, Gazze, Nepal, Tanzanya, Bangladeş, Güney Sudan, Orta Afrika, Burundi, Benin, Cibuti, Senegal, Pakistan, Cape Verde, Komor Adaları, Somali, Bangladeş, Endonezya, Myanmar, Sudan.

 Dünyada yetim çocuklar

Her 15 saniyede Afrika’da bir çocuk daha AİDS hastalığı yüzünden anne babasını kaybederek yetim duruma düşüyor.

Günde 5760 çocuk daha yetim kalıyor.

Sadece Afrika kıtasında bir yıl içinde 2.102.400 çocuk yetim kalıyor.

43.000.000 yetim hayatının 10 yılını yetimhanelerde ve yetiştirme yurtlarında geçiriyo.

Her yıl 250 bin çocuk evlatlık veriliyor

Her yıl 14 milyon çocuk yetimhanelerde 18 yaşını dolduruyor ve devlet korumasından çıkartılıyor.

Günde 38.493 çocuk 18 yaşını doldurarak devletin korumasından çıkartılıyor.

Her 2.2 saniyede bir, büyüdüğü yetimhane veya yetiştirme yurdu dışında gidecek yeri olmayan bir yetim, yaşını doldurduğu için yetimhane ve yetiştirme yurtlarından çıkmak zorunda kalıyor.

 Ukrayna ve Rusya’da yetimhaneden ayrılan çocukların yüzde 10 ile yüzde 15’i suça karışıyor, kızların yüzde 60’ı fuhuşa sürükleniyor. Erkeklerin yüzde 70’i ise cinayet, soygun gibi ağır suçlara karışıyor.

<< Önceki Haber Dünyada milyonlarca çocuk YETİM onlara iyiliklerinizle YETİN Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER