Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri -Etkinlikler kapsamında, Hz. Peygamber ve İnsan Onuru konferansı düzenlendi


KONYA (A.A) - Konyada Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri kapsamında, İl Müftülüğü tarafından Hz. Peygamber ve İnsan Onuru konulu konferans düzenlendi.
     Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesinde gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan Konya İl Müftü Vekili Dr. Hamza Küçük, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin, Türkiyede Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1989 yılında başlatıldığını söyledi.
     Kutlu Doğum Haftasının önemine de değinen Küçük, bu özel günün Konyada da çeşitli etkinliklerle kutlandığını belirtti.
     Diyanet İşleri Strateji Geliştirme Başkanı Dr. Necdet Subaşı da Hz. Muhammedin hayatından bahsederek, Asr-ı Saadet döneminin, insanlık için örnek bir hayat olduğunu vurguladı.
     İnsanın onurlu bir varlık olduğunu dile getiren Subaşı, ölünceye kadar onurunu koruyarak yaşamanın çok önemli olduğunu kaydetti.
     Subaşı, İnsan Allah tarafından en şerefli varlık olarak yaratılmıştır. Biz de böyle bir makamın gereğini yerine getirmeliyiz dedi.
     Allah katından kimsenin ne ırk ne de soy bakımından imtiyazlı olduğunun altını çizen Subaşı, Dünyanın birçok yerinde ırkçılık baş göstermekte, zor olanlar zayıfları ezmekte. Böylece de insan onuru ayak astı edilmektedir diye konuştu.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER