'Duran adam' sosyal medyayı salladı

Gezi Parkı protestolarının 22. gününde Taksim Meydanı ilginç bir eyleme tanık oldu.

Taksim'de ilginç eylem

  • Taksim'de saatlerce hareketsiz duran şahıs ilgi odağı oldu.
  • Şahsın Gezi protesto için böyle bir eylem yaptığı anlaşıldı.
  • 'Duran adam' sosyal medyayı da salladı.

Polisin Gezi Parkı'na müdahalesini protesto eden etmek için Taksim Meydanı'nda yaklaşık 8 saat boyunca hareket etmeden ve konuşmadan bekleyen Erdem Gündüz, sosyal medyada bir anda günün konusu haline geldi.

Protestoların 22. gününde Taksim Meydanı'na gelen Gündüz,  Atatürk Kültür Merkezi önüne durarak Atatürk posteri ve Türk bayrağı karşısında saatlerce sessizce ayakta kaldı. Erdem Gündüz'ün sessiz bekleyişinden şüphelenen sivil polisler, şahsa kimlik sorgusu yaptı. Polis, sorulara cevap vermeyen Gündüz'ün üzerini ve taşıdığı çantayı aradı. Gündüz'ün çantasında ilaç, eldiven, cüzdan, kitap, anahtar olduğu görüldü.

Gecenin ilerleyen saatlerinde bazı vatandaşlar da destek için Erdem Gündüz'ün yanına gelerek hareketsizce durmaya başladı. Yaklaşık 300 kişiye ulaşan grup bekleyişine devam etti. Eylemlerin araç trafiğine engel olduğunu düşünen polis, grubun dağılmasını istedi. Polisin "dağılın" uyarısına uymayan bazı eylemciler, emniyet güçlerince gözaltına alındı. Yaptığı sessiz eylemle meydandaki vatandaşların ilgi odağı haline gelen Erdem Gündüz ise gerginliği daha fazla tırmandırmamak için eylemini sonlandırarak meydandan ayrıldı.

İlginç eyleme yurdun çeşitli yerlerinden de destek geldi. İzmir'de Gündoğdu Meydanı'ndan hareket eden yaklaşık 100 kadar gösterici 'durarak' yolu trafiğe kapattı. Söz konusu eylem sosyal paylaşım sitelerinde de gündem oldu. Kısa sürede Twitter'ın en çok konuşulanları olan TT (Trend Topic) listesine giren Erdem Gündüz ve #duranadam hashtagleri popülerliğini hala koruyor.
<< Önceki Haber 'Duran adam' sosyal medyayı salladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER