Efkan Ala'nın anlaşılamayan tweeti gündem oldu!

İçişleri Bakanı Efkan Âlâ’nın Twitter hesabından paylaştığı, İslam dininde zekat vermek, para toplamak gibi ‘imalarla dolu’ bir tweet, sosyal medyada ilgi çekti.

Efkan Ala'nın anlaşılamayan tweeti gündem oldu!

İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın kişisel Twitter hesabından zekat vermekle ilgili paylaştığı bir tweet Ekşi Sözlük'te gündem oldu. Ala'nın, anlaşılamadığı belirtilen tweetine Erdoğan'ın, 'Türkçe'yle felsefe yapılamadığı' iddiasını kanıtlamaya çalıştığı yönünde ironik yorumlar da yapıldı...

İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın Twitter hesabından paylaştığı, içinde 'zekat, sadaka, toplamak' ifadelerinin yer aldığı tweet, sosyal medyada ilgi çekti. Ala, "Anlayamadığım şey, müslümanlara defalarca zekât verin, sadaka verin diye emredilirken Kur'an'da, sürekli toplamak islâm adına!" yazdı.

Ala'nın ilgili tweeti, Ekşi Sözlük’te ’27 aralık 2014 efkan ala’dan esrarengiz tweet’ başlığına konu oldu.  Ala'nın ‘anlayamadığı şey’i, kendilerinin de ‘anlayamadığını’ ifade eden kullanıcalar, tweet için ilginç yorumlar yaptı.



Ala'nın tweeti için, "anlayan varsa bi zahmet anlatsın dediğim tweet."; "zekati da devlet toplayacak anlaşılan, efkan ala yol yapıyor."; "anlayamadığınız şeyi biz de anlayamadık" gibi değerlendirmelerde bulunuldu. Bir kullanıcı, “fuat avni’nin kim olduğu konusunda ihtimalleri bir kişi daha azaltan tweet. kendisi kesinlikle fuat avni değil” diye yazdı.

Ala'nın anlaşılamayan tweeti için, "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘Türkçe’yle felsefe yapılamadığı’na dair sözlerini de kanıtladığı" şeklinde ironik yorumlar da yapıldı.
<< Önceki Haber Efkan Ala'nın anlaşılamayan tweeti gündem oldu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER