Emniyet Müdürü Dumanlı'dan yalan haberlere suç duyurusu

Emniyet personeline yönelik Siirt merkezli 6 ilde yeni bir algı operasyonu yapılmasının ardından hükümete yakın yandaş medya başta olmak üzere bir çok yayın kuruluşunda, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın kardeşi Emniyet Müdürü Halil Dumanlı'nın göz altına alındığı yer aldı.

Emniyet Müdürü Dumanlı'dan yalan haberlere suç duyurusu

Ancak Halil Dumanlı'nın gözaltına alınanlar arasında olmadığı ortaya çıktı. Halil Dumanlı kasıtlı yapılan bu yalan haberlerin ardından savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Dumanlı, Basın yoluyla; kişisel bilgilerin ihlal edilmesi, iftira atılması, kişilik haklarına saldırı ve küçültücü ve incitici sözler sarf edilmesi, gerçeğe aykırı beyanda bulunulması, maddi manevi varlığa tehdit, iftiraya yoluyla bir kişinin yaşamını tehlikeye düşürülmesi ve eziyet edilmesi suçlarından işlem yapılmasını istedi.

Siirt Polis Meslek Yüksekokulu'nda 2.sınıf emniyet Müdürü Öğretim Görevlisi olarak görev yapan Halil Dumanlı, 18 Şubat'ta Siirt'te polise yönelik yapılan operasyonda göz altına alınanlar arasında isminin geçmesi üzerine savcılığa şikâyette bulundu. Dumanlı şikayet dilekçesinde , “Göz altında olmamama rağmen çeşitli internet sitelerinde ve televizyonlarda, ‘paralel yapıya yönelik Siirt merkezli operasyonda Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın kardeşi Emniyet Müdürü Halil Dumanlı'nın göz altına alındığı' şeklinde yalan iftira ve yanıltıcı beyanlarla kişilik haklarıma saldırı da bulunulmuş, hakkımda suç isnat edilmiş, paralelci iddia edilerek algı oluşturulmaya çalışılmıştır.” ifadelerini kullandı. Şikâyet dilekçesinin devamında Dumanlı  , “Bu konuda başta aile efradım olmak üzere etkilenmiş, psikolojik sıkıntıya maruz kalmıştır. Yalan haberleri yapan, kişilik haklarıma saldıran, dilekçemde belirttiğim ve tarafınızdan varsa tespit edilebilecek diğer kişi ve kurumlar hakkında şikâyetçiyim.” dedi.
<< Önceki Haber Emniyet Müdürü Dumanlı'dan yalan haberlere suç duyurusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER