Emniyet Müdürü'ne silahlı pusu

Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker, kent merkezinde olaylar nedeniyle tahrip edilen iş yerlerinde inceleme yaparken silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda Emniyet Müdürü Ürker yaralanırken, beraberindeki Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Koruma polislerinden Komiser Hüseyin Hatipolu şehit oldu.

Emniyet Müdürü'ne silahlı pusu

Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker, kent merkezinde olaylar nedeniyle tahrip edilen iş yerlerinde inceleme yaparken silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda Emniyet Müdürü Ürker yaralanırken, beraberindeki Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Koruma polislerinden Komiser Hüseyin Hatipolu şehit oldu.

Alınan bilgiye göre, koruma ekibiyle şehir merkezinde bir caddede yürüyen Emniyet Müdürü Atalay Ürker'e ve yanındaki emniyet görevlilerine yaklaşan bir araçtan ateş açıldı. Saldırıda, biri il emniyet müdür yardımcısı, biri komiser yardımcısı olmak üzere 2 kişi şehit oldu. Yaralanan Bingöl Emniyet Müdürü Ürker ise hastaneye kaldırıldı. Saldırıyı gerçekleştiren araç ve içindeki kişi ya da kişiler ise kaçtı. 

Atalay Ürker, geçen mayıs ayında görevinden istifa ederek dikkatleri üzerine çeken eski Bingöl İl Emniyet Müdürü Ercan Taştekin'in yerine atanmıştı.


AMELİYATA ALINDI
 
Silahlı saldırıya uğrayan Bingöl İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker, ameliyata alındı. Ürker'in karnından yaralandığı öğrenildi.

Emniyet Müdürü Atalay Ürker, yardımcısı ve bir grup emniyet görevlisiyle, Bingöl'de caddede yürürken saldırıya uğradı. Ürker'e yaklaşan ve içinde silahlı kişilerin olduğu otomobilden ateş açıldı. Saldırıda Bingöl İl Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ile komiser Hüseyin Hatipoğlu şehit oldu. Emniyet Müdürü Ürker ile koruması Uğur Atlı ise yaralandı. Yaralılar Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Atalay Ürker'in karnından yaralandığı ve acil ameliyata alındığı öğrenildi. Bu arada emniyet görevlilerine ateş açtıktan sonra kaçan saldırganların yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı. Olay yerindeki incelemeler ise halen devam ediyor.


EMNİYET MÜDÜR ÜRKER, ANKARA'YA SEVK EDİLİYOR

Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker, ameliyata alındığı Bingöl Devlet Hastanesi'nden ameliyattan çıkarıldı. Emniyet Müdürü Ürker, Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen ambulans uçakla, Bingöl'den alınarak Ankara'ya götürüleceği öğrenildi. 


VALİLİK'TEN SALDIRI AÇIKLAMASI
   
Bingöl Valiliği, emniyet müdürü Atalay Ürker'e düzenlenen ve bir müdür yardımcısı ile bir komiserin şehit olduğu olayla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi: "09.10.2014 Perşembe günü saat 21.15 sularında Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve emniyet müdür yardımcısı Atıf Şahin beraberindeki personeli ile Yenişehir Mahallesi Yeşim Sokak’ta emniyet- asayiş yoklaması maksadı ile yürüyüş halinde iken binek araçtan inen şahıslar tarafından uzun namlulu silahla saldırıya maruz kalmışlar, olayda ağır yaralanan Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu kaldırıldıkları Bingöl Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuş, ağır yaralanan İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ile bacağından yaralanan Polis Memuru Uğur Adlı’nın ise tedavilerine Bingöl Devlet Hastanesinde devam edilmekte olup saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için operasyon başlatılmıştır." 



AJANSLAR

<< Önceki Haber Emniyet Müdürü'ne silahlı pusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER