Emniyet'e algı operasyonunda yeni gelişme

11 polis hakkında adli kontrol şartı kaldırıldı.3 Emniyet mensubu ise tutuklandı.Savcılık gerekçesinde, suçu gösteren somut bir delilin olmadığı ve polislerin kaçma şüphesinin olmadığı belirtildi

Emniyet'e algı operasyonunda yeni gelişme

Belgesiz, delilsiz yürütülen algı operasyonu kapsamında gözaltına alınan 11 polis hakkında adli kontrol şartı kaldırıldı ve 11 Emniyetçi serbest bırakıldı. Emniyet mensupları Muhammed Hamarat, İsmail Çiçek ve Eray Kılıçaslan ise tutuklandı. Savcılığın 11 polis hakkında verdiği gerekçede, suçu gösteren somut bir delilin olmadığı ve polislerin kaçma şüphesinin olmadığı belirtildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Dairesi Başkanlığı personeline yönelik usulsüz taltif soruşturması kapsamında adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edilen 11 emniyet mensubu serbest bırakıldı. Serbest bırakma gerekçesi olarak ise şüphelilerin atlı suçları işlediğine yönelik somut delillerin olmaması gösterildi. Tutuklama kararıyla mahkemeye sevk edilen Muhammed Hamarat, İsmail Çiçek ve Eray Kılıçaslan ise tutuklandı.
Suçları Soruşturma Bürosu'nda görevli Cumhuriyet Savcısı Alper Türközmen, 11 polisi adli kontrol sistemiyle mahkemeye sevk etmişti. Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği bu talepleri reddederek 11 kişiyi serbest bıraktı. Serbest bırakılanlar arasında Emniyet Genel Müdürlüğü eski Güvenlik Daire Başkanı Bekir Akarsu, yardımcısı Halil Dumanlı ve o dönemde taltif komisyonunda görevli personeller yer alıyor.
Ankara 4. Sulh Ceza Hakimi Deniz Gül, gerekçeli kararında somut delil yetersizliği ve adli kontrol hükümleri ölçüsüz olacağı gerekçesiyle talebi reddetti.
Savcı Deniz Gül kararında şu ifadelere yer verdi: “ Şüphelilerin hali hazırda emniyet görevlisi olarak görev yapmaları, dosyada mevcut beyanlar içeriği itibariyle yüklenen suçların işlendiği tarihte İnsan Kaynakları Şube Müdürlüğü'nde görevli olmadıkları, listelerin hazırlanması kontrol ve imzalanmasının insan kaynakları Şube Müdürlüğü'nde  olduğu, kaçma şüphesini gösteren emarelerin bulunmayışı, şüphelilerin üzerine atılı suçları işlediği yönünde suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunmayışı, tutuklanmayı gerektiren sebeplerin bulunmadığı ve talep edilen güvenlik tedbirinin şüpheliler hakkında uygulanması halinde ölçülü olmayacağı, mağduriyete sebep olacağı hususlar göz önüne alınarak adli kontrol taleplerinin ayrı tüm şüphelileri yönünde reddine.”
"SAVCIYA TALTİFİN NE OLDUĞUNU ANLATTIK"

Soruşturma savcısı Alper Türközmen'in kararı açıklamasının ardından 5 polisin avukatı İbrahim Löklüoğlu basın açıklaması yaptı. 

Hiçbir hukuka aykırı işlem olmadığı halde kamuoyunu yönlendirmek adına gözaltı yapıldığını belirten Löklüoğlu, polislerin içeride savcıya taltif sistemini detaylı bir biçimde anlattığını söyledi. Löklüoğlu, "Yüksek Disiplin Kurulu soruşturmaya yer olmadığı kararı vermesine rağmen soruşturma bu aşamaya gelmiştir. Sadece disiplin kurulunda uyarma cezası olan kişilerin tutukluluğa sevkedilmesi, hiçbir ceza almamış olanların adli kontrolle mahkemeye sevk edilmesi hukuksuzdur. Gazete manşetlerine taşınmak için böyle bir algı oluşturulduğu bilinmeli" ifadelerini kullandı

<< Önceki Haber Emniyet'e algı operasyonunda yeni gelişme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER