Emniyet'e hukuksuz operasyonda yeni gelişme

22 Temmuz gecesi hukuksuz şekilde gözaltına alınan daha sonra serbest bırakılan 17 polis hakkında, yeniden adliyeye sevk edilme kararı alındı.Haklarında yakalama kararı çıkan emniyet mensupları Çağlayan Adliyesine geldi.

Emniyet'e hukuksuz operasyonda yeni gelişme

Yolsuzluk ve terör operasyonlarında görev alan polislere yönelik düzenlenen operasyon sonrası savcılığın itirazı üzerine mahkemece serbest bırakılan 17 şüpheli polis hakkında yeniden mahkemeye sevk edilme kararı verildi.Haklarında yakalama kararı çıkan emniyet mensupları Çağlayan Adliyesine geldi.

Polislere yönelik ilk operasyon kapsamında serbest bırakılan polislerden 17’si hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Aralarında emniyet müdürü Ömer Köse ile emniyet amiri Gafur Ataç’ın da bulunduğu 38 kişinin serbest bırakılmasına savcılık itiraz etmişti.

İtirazları, 2. Sulh Ceza Hakimliği değerlendirdi. Hakim Hulusi Pur, aralarında Emniyet Müdürü Ömer Köse, Emniyet Amiri Gafur Ataç, Kazım Aksoy, Ozman Özgür Açıkgöz, Kürşat Durmuş, Oğuzhan Ceylan, Mehmet Işık, Erkan Ünal, Necati Arslan, Selman Yuyucu, Ramazan Bolat, Faruk Kıvrak, Hasan Yüksek, Hidayet Kemal, İsmail Yalınız, Mehmet Kılıç ve Mücahit Kökoğlu'nun da bulunduğu polisler  hakkında yakalama kararı verdi.

Hakim, gerekçe olarak gözaltına alındıktan sonra mahkemeye sevk edilen bu şüphelilerin ifadelerinin alınamamasını gösterdi. İfade verdikten sonra bu isimler hakkında mahkeme, serbest bırakma ya da tutuklama kararı verebilecek.

Selam törer örgütü soruşturmasında görev alan bu polisleri, 1. Sulh Ceza Hakimliği serbest bırakmıştı. Soruşturmayı yürüten savcı İrfan Fidan ise serbest kalan 38 kişi hakkında itirazda bulunmuştu. 

CİHAN

<< Önceki Haber Emniyet'e hukuksuz operasyonda yeni gelişme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER