3 polisin tutuklanma sebebi hayrete düşürdü

Tutuklanan polislerden 3'ü, PKK'ya ait mail adreslerini kullanan ve eşi MİT mensubu olan bir şahsın ADSL hattının takibinin "Kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek" suçu sayılması sebebi ile tutuklandı.

3 polisin tutuklanma sebebi hayrete düşürdü

Tutuklanan polislerden Metin Güneş, Abdülkerim Anaçoğlu ve Serkan Durmaz, PKK ile internet üzerinden irtibat sağlayan E.B. isimli bir şahsın ADSL hattını takibe aldıkları için suçlandı ve hukusuzca tutuklandı.

PKK'yı takip eden polislerin tutuklanmasına tepki gösteren avukat Bilal Çalışır, "Tutuklamalara baktığınızda, tutuklananların tamamı ya bir MİT personelleriyle ilgili ya da Selam Terör örgütü çerçevesinde faaliyet gösteren kişilere dokunulması sonucu yapıldı. Bu tutuklamalar soruşturmanın 7 Şubat'ın rövanşı ve Selam Örgütü'nün deşifresini engellemeye yönelik olduğunu gösteriyor." dedi.

ADSL HATTININ TAKİBİ SAYESİNDE  PKK'ya OPERASYONLAR YAPILMIŞTI

Zaman'da yer alan habere göre, PKK'ya ait e-posta adreslerini takip ederken, bazı adreslerinin Ankara'da bulunan bir adresten çıkış yaptığının tespiti üzerine ADSL hattı takibe alındı. Bu deşifre sayesinde 2011 ve 2012 yıllarında İstanbul Terörle Mücadele Müdürlüğü örgüte yönelik başarılı operasyonlar yaptı. Ancak bu operasyonlara istihbari destek sağlayan polisler "Kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek" suçu sayılması sebebi ile hukuksuzca tutuklandı.

EŞİNİN MİT MENSUBU OLMASI SORULDU

Tutuklanan polislerden 3'üne, takibe aldıkları kişinin eşinin MİT mensubu olduğu soruldu. Ancak bunun bilinmesinin mümkün olmadığını söyleyen bir polisin, “PKK'nın elektronik posta adresi üzerinden teknik çalışma yaptığımız esnada PKK'nın kırsal alanda kullandığı bazı e-posta adreslerinin Ankara'da bulunan bu adresten çıkış yaptığını ve kullanıldığını tespit ettik. Bunun üzerine çalışmalarımızı detaylandırdık ve detaylandırma neticesinde bu ADSL numarasının teknik takibinin gerekli olduğu kanatine vardık. Bunun üzerine ilgili mahkemeye talep yazısını ilettik. ADSL numarası sahibi kişinin eşinin MİT mensubu olduğu iddiasıyla ilgili olarak bizim E.B. isimli şahsın eşinin MİT mensubu olup olmadığını bilme şahsımız o an için yoktur. Eğer onun eşi MİT mensubu ise, bu sorunun bana değil, PKK'ya ait e-posta adreslerini ADSL adresinden kullanan bu şahıslara sorulması gerekmektedir. Bizim yaptığımız tameman PKK ile mücadele kapsamında yapılmış bir faaliyettir." dediği tutanaklara yansıdı.

MİT MENSUPLARININ BİLİNMESİ ÇALIŞMA PRENSİPLERİNE AYKIRI

“Kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek” suçlamasıyla tutuklanan polisler, PKK bağlantısı nedeniyle dinledikleri şahsın eşinin MİT mensubu olduğunun o an için bilinmesinin mümkün olmayacağını söyledi. Konuyla ilgili olarak bir polis savunmasında, “Şahsın MİT mensubu olduğuna dair bir bir bilgim de yoktur. Zaten MİT mensuplarının bilinmesi çalışma prensiplerine aykırıdır. Bu kişinin teknik takibinin yapılmasından herhangi bir usulsüzlük söz konusu değildir. Usulüne uygun olarak benden önce alınmış olan teknik takip kararı ve bunun uzatılmasına ilişkin mahkeme kararına istinaden teknik takip yapılmıştır. Ben görevimin gereklerini yerine getirdim. Suçlamaları kabul etmiyorum.” dedi.
<< Önceki Haber 3 polisin tutuklanma sebebi hayrete düşürdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER