Yurtdışından gelen oylar bakın kime emanet!

Türkiye pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlenirken seçim öncesi yaşanan skandallara bir yenisi daha eklendi.

Yurtdışından gelen oylar bakın kime emanet!

Yurt dışında kullanılan oyların başında görevli olan Necati Özer isimli şahıs, sosyal medya hesaplarından hangi adaya oy verdiğini gösteren pusulayı paylaştı. Tayyip Erdoğan'a mührün vurulduğu pusulaya ilişkin fotoğrafı paylaşıp “Oyumuzu kullandık, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan paşam” yazısını ekleyerek büyük bir skandala imza attı.

Necati Özer, aynı zamanda sandık başında, oyların depolandığı bölümde, uçakta oyların çuvallarla taşındığı yerden farklı fotoğraflar paylaştı. Bilindiği üzere, yurtdışında müşahitliği Dışişleri Bakanlığı personeli yaparken, taşıma işini de Türk Hava Yolları yapmıştı.



Necati Özer'in ise ABD menşeli SOS Güvenlik isimli bir şirkette yönetici olduğu ve bir şirkette çalışan kişinin oyların kullanıldığı, depolandığı ve taşındığı yerlere girebildiği merak konusu oldu. Özer, Twitter üzerinden AKP adına görev aldığını öne sürdü ancak seçimde sadece Dışişleri Bakanlığı personeli görevliydi.

Zaman'da yer alan habere göre, ABD'li bir güvenlik firmasında çalışan Necati Özer isimli şahıs, ‘ucaksever’ adlı Twitter hesabından paylaştığı fotoğrafa Cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan'a verdiği oyu gösteren pusulayı paylaştı. Ancak oy verdiği kişinin fotoğrafını sandık başında gösteren bir kişinin, sandık başından oyların yurtdışından Türkiye'ye taşınmasına kadar eşlik etmesi, yurtdışındaki oylamanın tarafsızlığına gölge düşürdü. Necati Özer kişisel bloğunda yazdığı yazıda cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Özer yazısında Erdoğan'ı kastederek “Reis ilk defa milletin seçtiği bir cumhurun Reis'i olarak gelecek bu pazar günü hava ne akşam ne geceye dönmemişken bu pazar YÜZDE 57 oy alarak gelecek hiç olmayan bir biçimde denizleri yara yara, hiç olmamışçasına, fethedercesine O Ankara'nın derin dehlizlerini eze eze gelecek. Vesselam 

Mühürlü çuvallarla oyların yurtdışından Ankara'ya getirilmesi tartışılırken oyların tarafsızlığı tartışmalı kişilere teslim edilmesi muhtemel hileleri gündeme getirdi. Köşk seçimi için ülke dışında kayıtlı 2,8 milyon seçmenden 232 bini oy kullanılmıştı. Dışişleri yetkililerinin “Yerinde sayıma altyapımız müsait” mesajına rağmen oyların Türkiye'ye taşınması AKP'nin oyların sayılmadan taşınmasında neden ısrar ettiği sorusunu akıllara getirdi. Darbe yönetimi altındaki Mısır'da bile, Abdülfettah El Sisi'yi cumhurbaşkanlığına taşıyan seçimlerde yurt dışında kullanılan oylar yerinde sayılmıştı. ABD ve birçok Avrupa ülkesinde mektupla oy kullanma imkânı bulunuyor. Teknolojiyle birlikte elektronik oy uygulaması da ciddi bir seçenek olarak görülüyor.




Necati Özer oy çuvalları taşınırken ve depolanırken çektiği fotoğraflarında ise “Güvenlikli kasada oyların başında bekliyoruz” ve “NY seçmen oyları THY ile koltuklarda güvende efendiler” mesajlarını yayınlayarak, hangi kişiye oy verdiğini ortaya koyup diğer adaylara karşı tarafsız olmadığı ortaya çıkıyor.



<< Önceki Haber Yurtdışından gelen oylar bakın kime emanet! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER