Erdoğan '1000 odalı saray' eleştirilerine böyle cevap verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Beştepe'de inşa ettirilen ve mahkeme kararından dolayı kamuoyunda "kaçak saray" olarak nitelendirilen cumhurbaşkanlığı binası için ilk kez "saray" ifadesini kullandı.

Erdoğan '1000 odalı saray' eleştirilerine böyle cevap verdi

Sarayı, Dolmabahçe ve Topkapı sarayları ile karşılaştıran Erdoğan, "İstanbul'da bir Dolmabahçe Sarayı'mız var hâlâ onunla övünürüz. Bir Topkapı Sarayı'mız var, hâlâ onunla övünürüz. Bizden sonra gelen nesillere acaba bizden öncekiler bize ne bıraktı diye sorduklarında ortaya koyduğunuz bir eseriniz var mı? Buna bakın bununla övünün. Şu anda acaba Türkiye Cumhuriyeti devleti nereden yönetiliyor, nereden yönetildi. Bu soruyu soranlara bir cevap vermek gerektiğinde işte bu cevabı bu duruşuyla bu saray verecektir." dedi.

"UMURUMUZDA DEĞİL"

Beştepe Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde konuşan Erdoğan, konuşmasının bir bölümünde sarayla ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Biz biliyoruz ki kimse görmese de kimse takdir etmese de sanat sanattır, sanatçı sanatçıdır. Biz görenlerden, gösterenlerden takdir edilmelerini, teşvik edilmelerini temin edenlerden olacağız. İşte şu anda çatısı altında bulunduğumuz Beştepe Cumhurbaşkanlığı Sarayı. Biliyorsunuz neler söylediler neler söylüyorlar neler söylemeye devam edecekler. Varsın söylesinler hiç umurumuzda değil. Biz büyük bir devlet olmanın gayreti içerisindeyiz ve bu gayretimizi de sürdüreceğiz." diye konuştu.

"BURASI TAYYİP ERDOĞAN'IN SARAYI DEĞİL"

Erdoğan, ardından şöyle konuştu: "İstanbul'da bir Dolmabahçe Sarayı'mız var hâlâ onunla övünürüz. Bir Topkapı Sarayı'mız var, hâlâ onunla övünürüz. Bizden sonra gelen nesillere acaba bizden öncekiler bize ne bıraktı diye sorduklarında ortaya koyduğunuz bir eseriniz var mı? Buna bakın, bununla övünün. Şu anda acaba Türkiye Cumhuriyeti devleti nereden yönetiliyor, nereden yönetildi. Bu soruyu soranlara bir cevap vermek gerektiğinde işte bu cevabı bu duruşuyla bu saray verecektir. Burası Tayyip Erdoğan'ın sarayı değil. Burası Türk milletinin sarayıdır. Bu saray sadece Türk milletinin kendi imkanları ile inşa edilmiş olan bir saraydır. Bu sarayın içerisinde sadece Cumhurbaşkanlığının görevlileri çalışacaktır, iki millet burada ağırlanacaktır."

"GELENLER ÇOK FARKLI DEĞERLENDİRMELER YAPIYORLAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saray hakkındaki sözlerini şöyle noktaladı: "Biz bugün bakın bu salonda sizlerle bir araya gelebiliyoruz. Ama bundan önce bizim bir araya gelebileceğimiz bu tür imkanlarımız yoktu. Devlet başkanları geldiği zaman şu anda onurla gururla onları burada ağırlamaya başladık. Tabi onlar da çok daha farklı burada değerlendirmeler yapıyorlar. Ve İslam Ansiklopedisi'nin içerisinde öyle zannediyorum ki hervele kelimesi de yerini almıştır. Ben inanıyorum ki bu millet hervele yapıyor. Bunu yakalamak durumundayız. Bunu yakaladığımız anda inanıyorum ki özgüveni bu milletin daha da aratacaktır, daha da farklı bakacaktır dünyaya ve dünya da Türkiye'ye farklı bakacaktır."
<< Önceki Haber Erdoğan '1000 odalı saray' eleştirilerine böyle cevap verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER