Erdoğan: 5 milyar paund, İngiliz basını:50 milyon sterlin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Buckingham Sarayı tadilatı kıyaslaması yeni bir tartışma açtı.

Erdoğan: 5 milyar paund, İngiliz basını:50 milyon sterlin

Erdoğan Buckingham Sarayı'nın 5 milyar paunda tadilat edildiğini söylerken İngiliz gazetesi Daily Mail geçtiğimiz sene Buckingham Sarayı ve Windsor Kalesi başta olmak üzere Kraliyet sarayları tadilat faturasının 50 milyon sterlin olduğunu yazmıştı. İngiliz gazetelerine göre o dönem bu maliyet İngiliz milletvekilleri tarafından sorgulanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çırağan Saray'ında düzenlenen Anadolu Aslanları İş Adamları Derneğinin (ASKON) 9. Olağan Genel Kurulu toplantısında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na getirilen eleştirilere yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Saray'a yönelik eleştirilere cevap verirken İngiltere'de Kraliyet üyelerinin kaldığı Buckingham Sarayı ile kıyaslama yaptı. Erdoğan "Buckingham sarayı restorasyona giriyor. 5 milyar paund. Yaklaşık 7-8 milyar dolar. Bu sarayların sayısı belli mi orada" diye konuştu.

DAILY MAIL: 50 MİLYON STERLİN

İngiltere'de sarayların restorasyonuna ayrılan bütçe geçen sene ve bu sene tartışılmaya devam etmişti. Daily Mail gazetesinin Kraliyet Ailesi hazinesi yöneticisi Sir Alan Reid'e dayandırdığı 14 Ekim 2013 tarihli haberine göre 60 yıldır birçok odası tadilat görmeyen Buckingham Sarayı'nın ve yine kraliyetin kullandığı Windsor Castle'ın ağırlığını oluşturduğu toplam tadilat masrafının 50 milyon sterlin olduğu belirtildi. Daily Mail aynı haberde Alan Reid'in İngiliz Avam Kamarası tarafından Kraliyet Ailesi'nin artan harcamalarını milletvekillerine açıklaması için davet edildiğini yazdı. 

"MALİYETİ DÜŞÜRÜN" UYARISI

Hürriyet'de yer alan habere göre, 26 Haziran 2014 tarihli Telegraph gazetesi haberinde de Buckingham Sarayı tadilatının Kensington Sarayı tadilatına öncelik verilmesi sebebiyle geciktiğini Kraliçe'nin en son mali yılı harcamalarının 35.7 milyon sterlini bulduğunu yazmıştı.


Yİne BBC'nin Ocak 2014 tarihli haberine göre de İngiliz milletvekilleri maliyetleri düşürmesi yönünde Kraliyet Ailesi'ni uyarmıştı.
<< Önceki Haber Erdoğan: 5 milyar paund, İngiliz basını:50 milyon sterlin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER