Erdoğan Arınç'ın sözleriyle ilgili ilk kez konuştu

Başbakan Erdoğan Ak Parti Grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan Arınç'ın sözleriyle ilgili ilk kez konuştu

Başbakan Erdoğan AK Parti Grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Başbakan Erdoğan "Dava arkadaşlığının kardeşlik hukukunun gereği olarak biz meselelerimizi aramızda konuşur ve çözüme kavuştururuz. AK Parti'yi, milletin teveccühünü kazanarak yenmekten umudunu kesenler, pusuya yatmış, farklı beklentilerin peşine düşmüş durumda. Kimse kusura bakmasın bu zavallılıktır. AK Parti hiçbir zaman bunların temennilerine fırsat tanımayacaktır. Bu hareket, dava, parti içindeki hiçbir kardeşim pusuda bekleyen bu zavallılara ümit vermeyecektir" dedi.
 Öte yandan Erdoğan CHP'ye Sarıgül eleştirerek "Bir taraftan yolsuzluk dosyasıyla ihraç edeceksin, sonra da cankurtaran simidi gibi ona yapışacaksın." dedi.
Arınç Grup toplantısına katılmadı Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e verilen devlet nişanı töreni için Çankaya Köşkü'nde bulunan Başbakan Erdoğan ve Arınç grup toplantısında ayrıldı. Başbakan Köşk'ten TBMM'ye geçerken Arınç AK Parti grup salonuna gelmedi.  

Başbakan Erdoğan Kerbela olayına dikkat çekerek "Hz. Hüseyin Efendimiz Şii veya Sünni değil tüm varlığıyla Müslümandı" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Bugün dünyanın herhangi bir yerinde kendisini Müslüman olarak tanımlayan bir şahıs, üzerine bombaları sarıyor, gidiyor bir kutsal mekanda bombaları patlatıyor. Böylesine bir vahşetin, gaddarlığın bırakın Sünniliği, Şiiliği insanlıkla da alakası yoktur. İslam'la da asla ve asla yakından uzaktan alakası yoktur" dedi. Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar özetle şöyle:
"Bugün de Irak'ta, Suriye'de, Yemen'de Lübnan'da kendisine hangi sıfatı takarsa taksın, mazlumu katledenin sıfatı Yezid'dir, mazlumun da sıfatı Hüseyin'dir. Hz. Hüseyin Efendimiz Şii veya Sünni değil tüm varlığıyla Müslümandı. O zaman Şii veya Sünni yoktu''
"Emlak Konut, 3,5 milyar liralık halka arz gerçekleştirdi. Bu arzın 2, 6 milyar liralık kısmı uluslararası yatırımcılara, 650 milyon liralık kısmı da yerli yatırımcılara tahsis edilmiştir. Emlak Konut'un arz işlemi, 2013 yılında yapılan en büyük arz işlemi. Türkiye'de bugüne kadar yapılmış Halkbank ve  Telekom'dan sonra en büyük üçüncü arz işlemi oldu, dünyadaki ekonomik krize rağmen."
"Bu millete tek tip yaşam tazları dayatılırken biz 11 yıldır milletin önüne tercihler koyduk. Kamuda ister başı açık çalışırsın, işter başörtülü çalışırsın. Meclis'e ister baörtülü gelirsin, ister başı açık gelirsin"
"Her konuda dayatmaları kaldırıyor, yaşam tarzı dayatmalarını ortadan kaldırıyoruz. Milletin önüne tercihler koyuyoruz"
"Biz sadece, milletin ne dediğine bakarız. Milletin çizdiği istikamette yolumuzda ilerleriz. Hiç kimse parmağını kaldırarak, kibir içinde bize azarlayacak, bize hiza ve istikamet çizecek yetkiye sahip değildir. O günler geride kalmıştır"
"Bu kadro içinde zaman zaman farklı yaklaşımlar, yanlış anlamalar olabilir. Dava arkadaşlığının, kardeşlik hukukunun gereği olarak biz meselelerimizi aramızda konuşur ve çözüme kavuştururuz"
"AK Parti'yi, milletin teveccühünü kazanarak yenmekten umudunu kesenler, pusuya yatmış, farklı beklentilerin peşine düşmüş durumda. Kimse kusura bakmasın bu zavallılıktır. AK Parti hiçbir zaman bunların temennilerine fırsat tanımayacaktır. Bu hareket, dava, parti içindeki hiçbir kardeşim pusuda bekleyen bu zavallılara ümit vermeyecektir."
ARINÇ'IN NEDEN TOPLANTIYA GELMEDİĞİ ORTAYA ÇIKTI Edinilen bilgiye göre, Arınç "çok önceden belirlenmiş bir randevu" çerçevesinde, bugün Ak Parti'nin grup toplantısının olduğu saatlerde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaydı. Başbakan Yardımcısı Arınç, Deniz Kuvvetleri Komutanı'na "hayırlı olsun" ziyaretine gitmişti.   Arınç'a yakın kaynaklar, "ziyaret beklenenden uzun oldu. O sırada da AK Parti grup toplantısı başladı. Başbakan Yardımcısı da, salona geç giderek, düzeni bozmamak için, grup toplantısına katılmadı" açıklamasını yaptılar. Arınç'ın, bunun yerine makamına giderek, grup toplantısını burada televizyondan izlediği öğrenildi.  
<< Önceki Haber Erdoğan Arınç'ın sözleriyle ilgili ilk kez konuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER