Erdoğan: PKK terör örgütüne karşı niye mücadele verelim demiyorsun?

Uluslararası toplumun sadece IŞİD’e karşı birleşmesini eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Ey dünya PKK’ya niye sesin çıkmıyor?’ dedi...

Erdoğan: PKK terör örgütüne karşı niye mücadele verelim demiyorsun?

Dünya Ekonomik Forumu’nun açılışında konuşan Erdoğan, sözlerine Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin yapısını eleştirerek başladı. BM’nin küresel sorunlar karşısında sergilediği kayıtsızlığın sorunların büyümesindeki en büyük etken olduğunu anlattı. Türkiye’nin 32 yıldır terörle mücadele ettiğini anlattı. 

Erdoğan, “Şu anda ortaya bir IŞİD terörü çıktı. Yeni değil bu. El Kaide’den türedi. El Kaide’den Irak’ta ayrıldı, Suriye’de palazlandı ve tekrar Irak’a döndü. Irak’ın üçte birini şu anda işgal etmiş durumdalar. Aynı şekilde başka terör örgütleri de var. Ey dünya, IŞİD gibi bir terör örgütü çıkınca ayaklanıyorsun da, PKK gibi bir terör örgütü ortadayken niye ayaklanmıyorsun? Orada niye sesin çıkmıyor, ona karşı niye bir ortak mücadele verelim demiyorsun?” dedi. 

Cumhurbaşkanı, IŞİD’e karşı oluşturulacak koalisyonun sadece Irak’a yönelik olamayacağına dikkat çekti: 

“Böyle bir operasyon ve böyle bir koalisyonun biz Türkiye olarak dışında kalamayız. Bin 250 km sınırı olan biziz. Ve hedef ülke yine biziz. 49 rehinemizi kurtardık. Şimdi farklı yol haritası çalışmaya başlıyor, çalışacak.”

<< Önceki Haber Erdoğan: PKK terör örgütüne karşı niye mücadele... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER