Eski AKP'li Bakan uzun süreli suskunluğunu bozdu

Eski ANAP Genel Başkanı ve AKP'li Milli Eğitim Bakanı Erkan Mumcu, uzun süren sessizliğini bozdu. Mumcu, Türk okullarının kapatılmasının Türkiye için büyük kayıp olacağını söyleyip hükümeti uyardı..

Eski AKP'li Bakan uzun süreli suskunluğunu bozdu

"Siz yurt­dı­şın­da­ki Türk okul­la­rı­nın des­tek­len­me­si ge­rek­ti­ği­ni dü­şü­nür­dü­nüz hâ­lâ ay­nı nok­ta­da mı­sı­nız?" sorusuna cevap veren Erkan Mumcu, "Ba­na gö­re yurt­dı­şın­da yay­gın­laş­mış ve ör­güt­len­miş eği­tim ku­rum­la­rı ve işa­da­mı ya­pı­la­rı mil­le­ti­mi­zin ne­re­dey­se 200 yıl­dan bu ya­na ken­di sı­nır­la­rın­dan dı­şa­rı doğ­ru at­tı­ğı en önem­li ve en an­lam­lı adım­dır." ifadelerini kullandı. 

Bugün'e konuşan Mumcu, "Yan­lış yö­ne­til­di­ği­ni dü­şü­nü­yor ol­sa­nız bi­le bu yar­gı, bu bi­ri­ki­mi, ger­çek­te mil­le­te ait bu ka­pa­si­te­yi yı­kıp yok et­me­ni­zi hak­lı çı­kar­maz. Ak­lı se­lim öf­ke­den ha­yır­lı­dır. Eğer tah­rip edi­lir­se böy­le bir ka­pa­si­te­ye bir kez da­ha eriş­mek en az 50 yıl­lık bir sü­re­ci ve bu­gün öde­nen­den da­ha ağır bir be­de­li ge­rek­ti­rir." uyarısında bulundu..

<< Önceki Haber Eski AKP'li Bakan uzun süreli suskunluğunu bozdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER