Etiler'deki arazi Başbakan'ın merceği altında iddiası!

İnternete sızdırılan ve işleme konulmadığı iddia edilen polis fezlekesine göre, Etiler Polis Okulu arazisine yapılacak AVM ve Rezidans projesi skandal ayrıntılar içeriyor.

Etiler'deki arazi Başbakan'ın merceği altında iddiası!

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda ana soruşturma konularından biri de Etiler Polis Okulu Arazisi’ne yapılacak AVM-Rezidans projesi iddiasıydı. Haramzadeler adlı Twitter hesabından yayınlanan ve işleme konulmadığı iddia edilen polis fezlekesinde yer alan telefon görüşmesi kayıtlarında Topbaş’ın Etiler arazisine yapılacak projenin Akmerkez’i geçmemesi konusunda KİPTAŞ Genel Müdürü’nü uyardığı iddiası yer alıyor. İddiaya göre, Etiler AVM Projesini yürüten kişilerden biri olduğu söylenen KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım’la telefonda görüşen Kadir Topbaş, proje yüksekliğinin Etiler Akmerkez’i geçmemesi için uyarıyor ve sürece dair gelişmelerden bilgi istiyor.

İDDİAYA GÖRE BAŞBAKAN'IN ÖZEL İLGİSİ VAR 

Kadir Topbaş olduğu söylenen kişinin projenin kendisine gösterilmeden Başbakan’a gösterilmesi durumunda Başbakan’ın kendisine soracağından bahsederek, projenin yüksekliği konusunda telefon görüşmelerinde bir kez daha Yıldırım’ı ‘Yükseklik Akmerkez’i geçmeyecek, bu kadar net söylüyorum. Sakın ola…’ diye uyardığı görülüyor.

BAŞBAKAN'A DA SUNUM YAPILDI İDDİASI

Haramzadeler adlı Twitter hesabından yayınlanan polis fezlekesine göre, Etiler Polis Okulu arazisine yapılacak AVM ve Rezidans projesi Başbakan Erdoğan tarafından yakından takip ediliyor. Polis fezlekesinde yer alan iddiaya göre grup üyeleri zaman zaman Başbakan Erdoğan’a maketli, fotoğraflı sunum yapıyor. Başbakan’a projeyle ilgili sunum yapıldığına dair telefon görüşmeleri de fezlekede yer alıyor.

TOPBAŞ'IN TAPU BİZDE DEDİĞİ ARAZİ ÜZERİNE MAKETLERLE SUNUM YAPILDIĞI ORTAYA ÇIKMIŞTI

17 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu’nuyla İstanbul’un en değerli yerlerinden sayılan Polis okulu arazisinin Yasin El Kadı’nın oğlu Muaz Kadı ve Mısırlı İşadamı Usame Kutub’un da aralarında bulunduğu bir şirkete, 460 milyon dolar bedelle ihalesiz verildiği iddia edilmişti. 


Bu iddialar üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş , 30 Aralık 2013 tarihinde yaptığı basın toplantısında bu iddiaları yalanlamış ve tapuları göstererek, arsanın kendilerinde olduğunu söylemişti. 


MAKET ÜZERİNDE İNCELEME YAPIYORLAR 

Topbaş’ın bu sözlerine karşılık yine Twitter‘da Bosphorus 360 Projesi’nin ortakları olduğu iddia edilen Yasin El Kadı, oğlu Muaz Kadı, Mısırlı İşadamı Usame Kutub’un da aralarında olduğu kişilerin fotoğraflarını yayınlanmış, fotoğraflarda Yasin El Kadı ve oğlu Muaz Kadı'nın başta olmak üzere proje maketi üzerinde inceleme yaptıkları görülmüştü.


Ayrıca ortak oldukları iddia edilen diğer kişilerin maketle çektirdikleri fotoğraf yer alıyor.

ETİLER POLİS OKULU ARAZİSİ NEREDE?

<< Önceki Haber Etiler'deki arazi Başbakan'ın merceği altında iddiası! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER