Eylemcinin ısrarı Vali Mutlu'ya sabır çektirdi!

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Dolmabahçe'de eylemci gençlerle bir araya geldi. Görüşme yüz yüze yapılıyor.

Gezi Parkı eylemcisinin konuşma ısrarı Vali Mutlu'ya sabır çekirdi!

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Twitter'dan davet ettiği "Taksim Gezi Parkı" eylemcileriyle, Dolmabahçe Saat Kule Kafe'de görüşmeye başladı.

Görüşmenin ucunun açık olduğu ve süre sınırlamasının bulunmadığı ifade edildi.

Görüşme öncesi kapıda açıklamalarda bulunan Mutlu, "Gezi Parkı'ndakilerle, beklentilerine ilişkin yapmaları gereken hususları değerlendirmek, kendi istedikleri hususları da görüşmek üzere bir çağrıda bulundum. Gelmeyi arzu eden gençlerle bir toplantı yapacağız. Gerekirse sabaha kadar devam edeceğiz. İyi geçeceğini umut ediyorum. Çevresel duyarlılık içinde bulunan gençlerle görüşmenin hepimiz için yararlı olacağını düşünüyoruz. Ümit ediyorum bu sohbet Gezi Parkı'nda bulunan her yaştaki gence de iyi bir mesaj olur" dedi...

Öte yandan basın açıklaması yaptığı sırada araya giren bir eylemcinin ısrarlı konuşması Vali Mutlu'ya sabır çektirdi. Mutlu tepkisini "La ilahe illallah, Muhammeden Resulallah" diyerek gösterdi.

Basın açıklaması sonrası görüşmenin yapılacağı kafede gençlerle bir araya gelen Vali Hüseyin Avni Mutlu şunları söyledi:

"Kimsenin kendini mağlup hissetmeden, bu tablodan mutlu çıkması benim için önemlidir. Kimsenin 'ben kazandım' veya 'kaybettim' gibi düşünmesini istemem. Benim için ideal olan budur. Ben bir yönetim mekanizmasının içerisindeyim ve bir yöneticiyim. Daha üst düzeyde kararlar geliştirebilecek bir erki temsil etmiyorum. Hukuki olarak vali olmam hasebiyle devletin ve hükümetin temsilcisiyim. Hükümetin siyasi temsilcisi olarak tarif etmiyorum tabii ki, hükümetin programlarını izleyen kişi manasında söylüyorum. Haklar noktasında Türkiye ilerleyen bir ülkedir. Tartışarak, konuşarak, konuşarak, konuşarak bunları belli bir noktaya getirmek. Ama yöntem her zaman birbirimizi ikna edebilmek ve doğru mecralarda olmak. Sonuna kadar konuşmak ve sonuna kadar dinlemek. Bir talep varsa buna karşı ne yapabiliriz. "

<< Önceki Haber Eylemcinin ısrarı Vali Mutlu'ya sabır çektirdi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER