Fakirlere 500 kg kömür dağıtılacak

İl ve ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının belirlediği fakir ailelere 500 kilogram ücretsiz kömür verilecek.

Fakirlere 500 kg kömür dağıtılacak

2013'te valiliklere yapılacak kömür sevkıyatları Enerji ve  Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nca belirlenecek kriterlere göre, kuruluşlar tarafından  belirlenen sevkıyat programı dahilinde yapılacak.Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK)  Genel Müdürlüklerinin CIF satış esaslarında valiliklerce bildirilen teslim  noktalarına kadar gönderilecek kömür, sevkıyat noktalarının konumuna göre  belirlenecek nakil vasıtalarıyla  nakledilecek. Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından belirlenecek fakir aileler, bulunduğu ilin valiliğine müracaat ederek ücretsiz kömür yardımından yararlanabilecek.

Dağıtılacak kömürün niteliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca  yayımlanan Isınmadan Kaynaklanan Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği'ne uygun  olacak.  Valiliklere yapılan kömür tesliminden doğan KDV dahil vergi ve harçlar  TKİ ve TTK tarafından ödenecek. TKİ ve TTK Genel Müdürlükleri tarafından CIF satış esaslarına göre  valiliklere teslim edilecek kömüre ilişkin bedeller görev zararı sayılacak.
        
Bu kararın uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar, Enerji ve Tabii  Kaynaklar Bakanlığı tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Hazine  Müsteşarlığı'nın görüşleri çerçevesinde, bir ay içinde belirlenecek.

AA
<< Önceki Haber Fakirlere 500 kg kömür dağıtılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER