Fuat Avni bu sefer KPSS çetesini deşifre etti

Twitter fenomeni Fuat Avni, 2010 yılındaki KPSS Sınavı'nda kopya çekildiği senaryosu üzerinden cemaate organize bir tuzak kurulduğunu iddia etti. Planı ayrıntılarıyla yazdı.

Fuat Avni bu sefer KPSS çetesini deşifre etti

Twitter'da yazılanlar yandaş Yeni Şafak'ın dün attığı KPSS ile ilgili manşetini anlamlı hale getirirken 'kumpas planının' da hayata geçirildiğini ortaya koydu.

"Kumpasın kodu: 3227" diyerek bu rakama dikkat çeken Fuat Avni hesabı (@fuatavnifuat), bu tuzağı kuranların büyük bir hataya imza attıklarını söyledi. Muhalefetin elini güçlendiren gündemdeki konuların unutturulması amacıyla böyle bir tuzağın hazırlandığı iddia eden Fuat Avni, başarısız Bank Asya, TUSKON, Kimse Yok Mu, Zaman ve STV kumpaslarından ders çıkarılmadığını, bunun sonucunun da fiyasko olduğunu ifade etti. 

YENİ ŞAFAK'IN OPERASYON MANŞETİ DE DEŞİFRE OLDU

Fuat Avni'nin bu tweetlerinin ardından Yeni Şafak gazetesinin dünkü KPSS manşetinin de sırrı çözülmüş oldu. Manşetin, Fuat Avni'nin deşifre ettiği operasyon için savcılara malzeme vermeyi amaçladığı ortaya çıktı. Bilindiği üzere havuz medyasında çıkan haberler ihbar kabul edilerek operasyon düzenlenmesi normal vak'a haline geldi.

"KUMPASIN KODU 3227"

Fuat Avni, Yeni Şafak'ın manşetinde de yer alan bu tezgahla ilgili çarpıcı bilgiler de verdi. Operasyonunun kilit noktasının 3227 rakamında gizli olduğunu anlatan Fuat Avni, "Kumpasın kodu: 3227'' dedi.  2010 KPSS'de kopya çekildiği iddiası üzerine organize bir tuzak kuruldu diyen Twitter hesabına göre geçmiş tarihli sorular ve cevaplar bir bilgisayara yüklendi. Jandarma kriminale yollanan bilgisayardaki (içinde soru ve cevaplar bulunan) PDF dosyasının adını değiştirmeyi unutan ve 3227 olarak bırakan ekip büyük bir hataya imza attı. 3227 kişinin 100 neti geçtiği sınavda operasyon yapılması hedeflenen 3227'yi, kendilerince kodlayan kumpasçılar, savcılık dosyayı isteyince bu PDF belgesini silmek zorunda kaldı. Savcılık kendisine gelen harddiski Emniyet Kriminal Labaratuvar'a gönderdi ve haliyle silinen belge bulunamadı.

"SORULARI BİLGİSAYARA YENİDEN YÜKLEDİLER"

Tuzağı kuranların operasyondan vazgeçmediğini de anlatan Fuat Avni, yaptıkları hatayı düzelttikten sonra soruların bilgisayara yeniden yüklendiğini ve operasyona hazır hale getirildiğini ileri sürdü.

Fuat Avni operasyonun bundan sonraki aşamasını da şöyle anlattı;

''Sınav sorularını tekrar yükledikleri harddisk TÜBİTAK'a gönderildi. Daha önce iki kriminal incelemede bulunamayan, sonradan ekledikleri belgeleri 'elleriyle koymuş' gibi buldular. İlk iki incelemede elde edilemeyen rapor TÜBİTAK yazdı. ''

3227 hatası yüzünden kumpasın deşifre olduğunu ifade eden Fuat Avni hesabı, ilginç bir iddiada bulundu: Tüm belgeler ve kriminal raporlar elimde...

İFADEYE ÇAĞIRDIKLARI KİŞİLERİN SÖZLERİ PANİKLETTİ

Twitter hesabı, ikinci skandalın soru kitapçıklarında gerçekleştirilmek istendiğini iddia ediyor. Cemaate yakın olarak fişlenen kişilerin kitapçıklarında ve cevap anahtarlarında oynama yapıldığını öne süren Fuat Avni şunları yazdı: İfadeye davet ettikleri bir kısım adaylar 'Ben bu kadar yüksek not beklemiyordum şaşırdım' diye ifade verince paniklediler. Oynama yaptıkları soru kitapçıkları ÖSYM'nin talebiyle 'yönetmelik gereği (!)' imha edildi.. Kumpas ile gözaltına alınacaklar arasında Cemaat'in tanınmış simalarından Şerif Ali Tekalan'ın da ismi geçiyor. Galip Demirel de dosyada.  Samanyolu, Yamanlar, Fatih Kolejleri, FEM, Maltepe, Körfez Dersaneleri gibi eğitim kurumlarının isimlerini karalamayı planlıyorlar.''


<< Önceki Haber Fuat Avni bu sefer KPSS çetesini deşifre etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER