Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’ndan önemli açıklama

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'ndan, Mustafa Yeşil'in sözleri üzerinden yapılan algı kirliliğine karşı açıklama..

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’ndan önemli açıklama

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı bir düzeltme metni yayınladı. Yargı içindeki bazı savcılarla camianın ilintili olduğu algısının yanlış ve haksız olduğunun ifade edildiği vakıf açıklamasında Mustafa Yeşil'in Neşe Düzel ile yaptığı röportaja dair, "Sözün başlangıç ve sonunu kopararak oluşturulmak istenen algı, Ak Parti ve Cemaat arasında yangın çıkarmaya yöneliktir." denildi.

İşte vakıftan yapılan o açıklama:

"Son zamanlarda bazı köşe yazarları tarafından 7 Mayıs 2012 tarihli Neşe Düzel’in Vakfımız Başkanı Mustafa Yeşil’le yaptığı röportaja atıfta bulunularak toplumda, maksatlı bir şekilde olumsuz bir algı oluşturulmak istenmektedir. MİT Müsteşarı Sayın Hakan Fidan’ın İstanbul Savcılığı tarafından soruşturulmak istenmesinin ve bu soruşturmanın Sayın Başbakan’a kadar uzanacağını Mustafa Yeşil’in ve dolayısıyla camianın önceden bildiği iddia edilmektedir. Dolayısıyla yargı içindeki bazı savcılarla camianın ilintili olduğu yönündeki değerlendirmelerin ısrarla gündeme getirilmek suretiyle oluşturulmaya çalışılan bu algı yanlıştır ve haksızdır.

Sayın Neşe Düzel’in sorduğu soru ve Mustafa Yeşil’in verdiği cevap şöyledir:

“Aslında MİT Müsteşarı’nın tutuklanması, bir sonraki adım olarak Başbakan’ın soruşturulması ve tutuklanması sürecini de başlatacaktı. Oslo sürecinin sorgulanması, Başbakan’a kadar uzanacaktı. Sizce de öyle değil mi?”

“Meselenin akıp geleceği yer o taraflar... Oraya kadar varıyordu iş... Bunu da Başbakan’ın verdiği tepkiden anlıyorum. Dolayısıyla her iki cephenin de yıpranması, Türkiye’de bir yerlerde birilerinin ciddi işine yarayacaktı. Türkiye’nin böyle hassas ve nazik bir çizgide seyrettiği bir dönemde, mevcut iktidarın bu manada yıpranması ve Hareket’in makul ve masum projelerinin gölgeye düşmesi meselesi, bizi ciddi olarak rahatsız etti. Bunun aydınlatılması için o açıklamayı yaptık biz.”

Burada Sayın Yeşil’in de belirttiği gibi, söz konusu olaylar karşısında Sayın Başbakan’ın verdiği tepkiyi okuyarak soruşturmanın Başbakan’a kadar varacağını belirtmiştir.

Sözün başlangıç ve sonunu birbirinden kopararak oluşturulmaya çalışılan algı, Ak Parti ve Cemaat arasında oluşturulmak istenen yangına odun atmaktan başka bir gaye taşımamaktadır.

Saygıyla arz olunur."

GAZETECİLER VE YAZARLAR VAKFI

<< Önceki Haber Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’ndan önemli açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER