Genelkurmay açıkladı: F-16'lara taciz!

Komşunun askeri uçakları, Türk uçaklarına karşı tacizde bulundu...

Genelkurmay açıkladı: F-16'lara taciz!

Genelkurmay Başkanlığı, Yunanistan'ın Limni meydanından kalkan askeri uçakların Türk uçaklarına karşı, radar kilidini muhafaza etmek suretiyle bir süre tacizde bulunduğunu duyurdu.

Genelkurmay'dan günlük faaliyetlerle ilgili yapılan açıklamada, Yunan uçakların tacizine ilişkin şunlar ifade edildi: "Sakız Adası kuzeybatısında Ege'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra eden F-16 uçaklarımıza, Yunanistan'ın Limni meydanından kalkan ve anılan ülkeye ait F-16 uçakları tarafından, 30 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulmuştur. Olay Dışişleri Bakanlığına bildirilmiştir. Sakız Adası güneyinde Ege'nin uluslar arası hava sahasında eğitim uçuşu icra eden F-16 uçağımıza, Yunanistan'ın Limni meydanından kalkan ve anılan ülkeye ait F-16 uçakları tarafından, bir dakika 25 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulmuştur. Olay Dışişleri Bakanlığına bildirilmiştir."

RUS UÇAĞI TAKİP EDİLDİ

Ayrıca Türk hava sahasına paralel olarak uluslararası hava sahasında uçuş yapan bir adet İL-20 Rus askeri uçağına karşı altı adet F-16 ile Karadeniz'de, devriye uçuşu yapıldığı kaydedildi. Yine Türkiye-Suriye hudut bölgesinde, altı adet F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hududu boyunca hava devriye görevi, 6 adet F-16 ile de Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra edildiği aktarıldı.

CHA
<< Önceki Haber Genelkurmay açıkladı: F-16'lara taciz! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER