Gerçek ölüm sebebi yıllar sonra belli oldu!

Temizöz’ün infaz ettirdiği öne sürülen Ramazan Elçi’nin başından vurularak öldürüldüğü ortaya çıktı.

Gerçek ölüm sebebi yıllar sonra belli oldu!

90’lı yılların faili meçhul ölümleriyle ilgili görülen en önemli davalardan biri olan, Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren davada bir olay daha aydınlandı. 

1994 yılında Cizre’de gözaltında hayatını kaybeden ve resmi kayıtlara ölüm nedeni ‘kalp krizi’ olarak geçen Ramazan Elçi’nin ailesi çocuklarının JİTEM tarafından öldürülüp kimsesizler mezarlığına gömüldüğünü iddia etmişti. Davanın gizli tanıklarından ‘Tükenmez Kalem’ de Elçi’yi eski Kayseri Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Cemal Temizöz’ün infaz ettirdiğini öne sürmüştü.

Mezarı açıldı, örnek alındı

Bunun üzerine 2 Mart 2012 tarihinde mahkeme, Ramazan Elçi’ye ait olduğu düşünülen mezarın açılarak kemik örneklerinin alınmasına karar verdi. Elçi’nin DNA örnekleri, oğulları Mehmet ve Mesut Elçi’den alınan örneklerle karşılaştırıldı. Adli Tıp Kurumu tarafından mahkemeye gönderilen raporda ise şu ifadelere yer verildi: “İddia edilen hüviyeti meçhul şahsın Mehmet ve Mesut Elçi’nin yüzde 99.99 ihtimalle biyolojik babası olabileceği tespit edilmiştir.”

İşte ölüm nedeni

Adli Tıp Kurumu maktulün kimliğinin dışında ölüm nedenini de araştırdı. Resmi kayıtlarda geçen ‘kalp krizi’ ifadesi sorgulandı ve rapor resmi kayıtların doğru olmadığını ortaya çıkardı. Ölüm nedeni olarak şu ifadeler kullanıldı: “Kişinin ölümünün ateşli silah mermi çekirdeği yaralanmasına bağlı kafatası kırıkları ile birlikte kafa içi değişimler sonucu meydana gelmiş olduğu."
<< Önceki Haber Gerçek ölüm sebebi yıllar sonra belli oldu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER