'Gezi' dayağının görüntüsü ortaya çıktı!

Antalya'da Gezi eylemlerine katılan ve polisin müdahalesi sonrası bir otoparka saklanan 3 gencin polis tarafından darp edilmesinin görüntüleri ortaya çıktı.

Polisler hakkında gereği yapılacak

  • Otoparka saklanan 3 gencin polis tarafından darp edilmesinin görüntüleri ortaya çıktı.
  • Görüntülere göre; 3 kişi, 10-15 polis tarafından darp ediliyor.
  • İçişleri Bakanı Güler, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.
  • Dövülen gençlerin olay öncesi valilik binasını taşladıkları ve içeri girmek istedikleri iddia edildi.


Antalya'da yapılan Gezi Parkı eylemlerinde valiliğe saldıran ve çevik kuvvet müdahalesi sonrası belediyenin kapalı otoparkına saklanan 3 gencin polis tarafından dövülme görüntüleri ortaya çıktı.

Otoparktaki güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde 2'si erkek 3 kişi, içeriye giren 10-15 polis tarafından darp ediliyor. Kısa süreli gözaltının ardından dayak yiyen gençler serbest bırakılıyor. 

Görüntülerin basına yansımasının ardından ilk açıklama İçişleri Bakanı Muammer Güler'den geldi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler: "Olayı inceleteceğiz. Orantısız güç kullananlarla ilgili tespit yapılırsa hemen kanunun gereğini yapacağız."

Güler, polisler hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı:

"Şimdi emniyet genel müdürümüze talimat verdim. Derhal oraya polis müfettişlerini gönderiyoruz. Gerekli incelemeyi yaptıracağız. Bu konuda bizim hiç bir tereddütümüz yok. Orantısız güç kullanan ve bu şekilde tespit edilen arkadaşlarla ilgili elbette kanunun gereğini yaparız. Polisin içinde bu şekilde yanlışları olanlar da olabilir ama bütün bunları bütün bir teşkilata mal etmemek gerektiğini de özellikle ifade etmek istiyorum."

Öte yandan Antalya Emniyet Müdürlüğü de gençlerin olaydan önceki görüntülerini medyayla paylaştı. Polis tarafından dövülen gençlerin, otoparka kaçmadan önce Antalya Valiliği’nin kapısını zorlayarak içeri girmek istedikleri iddia edildi. 
<< Önceki Haber 'Gezi' dayağının görüntüsü ortaya çıktı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER