Halk Bankası önünde 'ayakkabı kutulu' eylem

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı 'rüşvet ve yolsuzluk' operasyonunda ele geçirilen paraları protesto etmek için Halk Bankası önüne ayakkabı kutusu koydular.

Halk Bankası önünde 'ayakkabı kutulu' eylem

Yolsuzluğa ve memur maaşlarına yeterince zam verilmemesini protesto etmek amacıyla eylem yapan KESK üyeleri, genel müdürünün evinde 4,5 milyon dolar paranın ayakkabı kutularında çıktığı iddia edilen Halkbankası şubesine ayakkabı atarak yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarına tepki gösterdi. Kamu kurumlarındaki atamalar ve memur maaş artışlarına tepki göstermek amacıyla KESK Bursa Şubeler Platformu üyesi bir grup, Setbaşı'nda toplanarak Ünlü Cadde'den yürüyüşe geçti. Ellerinde taşıdıkları pankartlar ve ayakkabı kutuları ile eylem yapan KESK üyeleri, Halk Bankası şubesi önüne geldiğinde ise İstanbul merkezli düzenlenen yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna bankası genel müdürünün de karışmasına tepki gösterdi. Eylemciler, 'Burada hırsız var' diye bağırarak, yanlarında getirdikleri ayakkabı kutularını banka şubesi binasına fırlattılar. Bankanın güvenlik görevlileri ise hemen kapıları kilitledi. Eylemciler, ardından Orhangazi Parkı'na yürüdü. Yapılan basın açıklamasının ardından grup olaysız şekilde dağıldı.

Halk Bank önüne boş ayakkabı kutusu koydular

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı operasyonla ilgili olarak İzmir'de bir eylem yapıldı. Halk Bankası Genel Müdürü S.A.'nın da gözaltına alınanlar arasında olması, evinde yapılan aramalarda ayakkabı kutularının içine ve kütüphane bölmelerine gizlenmiş 4,5 milyon dolar para bulunması sebebiyle banka protesto edildi. Protestocu grup, bankanın Karşıyaka ilçesindeki bir şubesinin önüne, çok sayıda boş ayakkabı kutusu koydu. Ayrıca KESK'e bağlı memurların, bütçeden memura daha fazla pay istemek için yaptıkları eylemde de Halkbank protestosu yaşandı. Basmane Meydanı'nda toplanarak Konak Meydanı'na yürüyen KESK üyeleri, Halkbank önünden geçerken ellerindeki ayakkabı kutularını birbirine vurup slogan attı.

Şanlıurfa'da ayakkabı kutulu eylem

Şanlıurfa'da KESK üyeleri hükümetin bütçe görüşmelerine davul zurna eşliğinde eylem yaparak tepki gösterdi. KESK'e bağlı sendika üyeleri, öğle saatlerinde Atatürk Bulvarı üzerinde toplanarak sloganlar eşliğinde Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önüne yürüdü. Yürüyüş sırasında KESK üyelerinin ellerinde boş ayakkabı kutuları taşıdığı görüldü. Polisin güvenlik önlemi aldığı eylemde davul- zurna eşliğinde halay çeken göstericiler, yanlarında getirdikleri ve yere bıraktıkları boş ayakkabı kutularına maddeni paralar ve 1'er dolarlık sahte banknotlar attı. İçi madeni para ve sahte dolarlarla doldurulan ayakkabı kutusu etrafında bir süre halay çeken kalabalığa konuşan KESK sözcüsü İsmet Karadağ, bütçe görüşmelerinde kamu emekçilerinin görmezden gelindiğini ifade ederek, tepkilerinin süreceğini kaydetti.
<< Önceki Haber Halk Bankası önünde 'ayakkabı kutulu' eylem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER