Hasan Hami Yıldırım: MİT neden PDY ifadesini kullandı?

Hasan Hami Yıldırım,Baş­ba­kan'ın cevaplaması isteğiyle MİT'in dini gruplar için kullandığı 'PYD' ifadesini sordu

Hasan Hami Yıldırım: MİT neden PDY ifadesini kullandı?

Ha­san Ha­mi Yıl­dı­rım, Baş­ba­kan Er­do­ğa­n’­a, 15 Ocak 2014’te Baş­ba­kan­lık ve Mil­li İs­tih­ba­rat Teş­ki­la­tı'nın (MİT) ka­mu ku­rum­la­rı­na gön­der­di­ği ya­zı­lı ta­li­mat­ta ‘di­ni fonk­si­yon­lar ve grup­la­r’ için "Pa­ra­lel Dev­let Ya­pı­lan­ma­sı (PYD)" ifadesini kullanmasını sordu.

Bugün'ün haberine göre,28 Şu­ba­t’­ta mü­te­dey­yin in­san­la­rın dev­let kad­ro­la­rın­da ir­ti­ca söy­le­mi ile ka­mu ku­rum­la­rın­dan uzak­laş­tı­rıl­dı­ğı­nı hatırlatan Bur­dur Ba­ğım­sız Mil­let­ve­ki­li Ha­san Ha­mi Yıl­dı­rım, bu­gün ‘Pa­ra­lel Dev­let’ adı al­tın­da de­mok­ra­si­ye kat­kı sağ­la­yan STK'lar, der­nek­ler ve va­kıf­la­rın fiş­len­di­ği­ni ifa­de et­ti. Yıl­dı­rım öner­ge­sin­de şu so­ru­la­rı yö­nelt­ti:

 *Ba­sın­da çı­kan ha­ber­le­re gö­re 15 Ocak 2014’te Baş­ba­kan­lık ve MİT, ka­mu ku­rum­la­rı­na gön­der­di­ği ya­zı­lı ta­li­ma­tı han­gi hu­ku­ki te­me­le da­yan­dı­ra­rak yap­mış­tır?

*Han­gi suç şüp­he­le­ri­ne bi­na­en si­vil top­lum ku­ru­luş­la­rı ta­kibe alındı?

*Ka­mu ku­rum­la­rın­dan ve­ya ki­şi­ler­den MİT'e ulaş­mış ça­lış­ma­lar ve ih­bar­lar ol­muş mu­dur? Ol­du ise bun­la­rın sa­yı­sı kaç­tır?

*Bu tür ça­lış­ma­lar ya­pıl­mış ise MİT bu bil­gi­le­ri han­gi amaç için kul­lan­mak­ta­dır?

*Bil­gi ge­len şa­hıs­lar­la il­gi­li ola­rak Tür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti adı­na teh­dit oluş­tu­ra­cak so­mut ve­ri­ler ne­ler­dir?

*Bu bel­ge­le­re en son im­za­yı atan ma­kam ne­re­si­dir?

*Baş­ba­ka­n’ın mi­ting mey­dan­la­rın­da "Bun­la­rın kö­kü­nü ka­zı­ya­ca­ğız" söy­le­min­de kas­tet­ti­ği ki­şi­ler bu ça­lış­ma­lar­la el­de edi­len ve­ya edil­me­si plan­la­nan bil­gi­le­re gö­re mi be­lir­len­mek­te­dir? Bu ça­lış­ma­la­rın hu­ku­ki da­ya­na­ğı ne­dir?

*Son za­man­lar­da de­ği­şik ka­mu ku­rum­ları ve bü­rok­ra­si­de ata­ma­lar ve gö­rev­den al­ma­la­ra ma­ruz ka­lan ki­şi­ler bu ve­ri­ler doğ­rul­tu­sun­da mı iş­le­me ta­bi tu­tul­muş­tur?
<< Önceki Haber Hasan Hami Yıldırım: MİT neden PDY ifadesini kullandı? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER