Hastaneden şok teklif

Kalp nakli için Türkiye’de toplanan yardımlarla Almanya’ya getirilen 21 aylık Muhammet Eren’in ailesi hastanenin teklifiyle kahroldu..

Hastaneden şok teklif

Kalp nakli için Türkiye’de toplanan yardımlarla Almanya’ya getirilen 21 aylık Muhammet Eren’e operasyon yapılmadı. Nakil için 540 bin Euro masraf çıkaran hastane, aileye kan donduran bir teklifte bulundu: “Ya fişini çekelim ya da başka hastaneye nakledin!”

Doğuştan kalp hastası olan ve 6 ay ömür biçilen Muhammet Eren Dönmez, 3 ayı aşkın süredir Giessen Üniversitesi Çocuk Kliniği’nde bekliyor.

Şennur ve Yavuz Dönmez çiftinden nakil için 178 bin Euro talep eden hastane, faturayı önce 400 bin dün de 540 bin Euro’ya çıkardı. Doktorlar, bir süre kalbi duran minik Muhammet’in oksijensiz kaldığını ve beyin işlevinin yüzde 20’sini kaybettiğini, kalp bulmanın çok zor olduğunu, bulunması halinde bile kurtulma ümidi daha fazla olan çocuklara nakledilebileceğini bildirdi. Hastane nakli reddederken aile, oğullarının ölüme terk edilmesini kabul etmedi. 

Muhammet Eren’in öğretmen babası Yavuz Dönmez şunları anlattı: “İlk çektikleri MR’larda hiçbir problem yoktu. İki kez yapay kalbe bağladılar. Biz nakil beklerken 1,5 ay sonra oğlumuzda çok büyük beyin hasarı olduğunu ve tedaviyi bitirmek istediklerini yani ölümü tercih etmemizi istediler.” Anne Şennur Dönmez ise, “Oğlum yaşamak istiyor. 6 ay ömür biçtiler, 18 ay dayandı. Bu bir anne için çok acı. Şu an elimi tutuyor, gözlerime bakıyor.” dedi.

DHA
<< Önceki Haber Hastaneden şok teklif Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER