Hava durumuyla ilgili son tahminler ne yönde?

Hava durumu önümüzdeki günlerde nasıl olacak?

Hava durumuyla ilgili son tahminler ne yönde?

Marmara'nın kuzey ve batısı, Batı Karadeniz, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Kayseri, Sivas, Bingöl, Muş, Bitlis ve Bursa ile Van'ın kuzey çevreleri yağışlı geçecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın kuzey ve batısı, Batı Karadeniz, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Kayseri, Sivas, Bingöl, Muş, Bitlis ve Bursa ile Van'ın kuzey çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Tekirdağ, Edirne'nin güney ilçeleri ile İstanbul'un Avrupa Yakası'nda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, doğu bölgelerde 3 ila 5 derece azalacak, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar ise genellikle güney ve güneybatı, Marmara'da kuzeybatı zamanla kuzey ve doğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ

Yağışların; Tekirdağ, Edirne'nin güney ilçeleri ile İstanbul'un Avrupa Yakası'nda yerel olarak kuvvetli olması beklendiğine dikkat çeken Meteoroloji yetkilileri, su baskını, ani sel, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi.

<< Önceki Haber Hava durumuyla ilgili son tahminler ne yönde? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER