Hava durumuyla ilgili son tahminler ne yönde?

Hava durumu önümüzdeki günlerde nasıl olacak?

Hava durumuyla ilgili son tahminler ne yönde?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son Hava durumu değerlendirmelerine göre; Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; yarın (Pazartesi) öğleden sonra Rize ve Artvin'in kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. İç ve doğu bölgelerde yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayının görülmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığı, bugün kuzey ve doğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, kuzeybatı kesimlerde güney ve batı, diğer yerlerde güney ve doğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvetti, Batı Karadeniz kıyıları ile zamanla Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) kuvvette esmesi bekleniyor. 


KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI 

Yağışların; yarın (Pazartesi) öğleden sonra Rize ve Artvin'in kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, heyelan vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 

BUZLANMA VE DON OLAYI İLE BİRLİKTE SİS UYARISI

Ülkemizin iç ve doğusunda yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayının görülmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, buzlanma vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 
<< Önceki Haber Hava durumuyla ilgili son tahminler ne yönde? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER