Hava durumuyla ilgili son tahminler ne yönde?

Hava durumu önümüzdeki günlerde nasıl olacak?

Hava durumuyla ilgili son tahminler ne yönde?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son Hava durumu değerlendirmelerine göre; Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege dışında ülkemiz genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların ; genellikle yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, akşam ve gece saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor. 


Hava sıcaklığı, yağış alan yerlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor. Rüzgar, genellikle kuzey yönlerden, hafif arasıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor. 

BUZLANMA VE DON OLAYI İLE BİRLİKTE SİS UYARISI

Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve sis beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. 

<< Önceki Haber Hava durumuyla ilgili son tahminler ne yönde? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER