Havuz medyasından bir skandal daha

'Paralel yapı' yalanını ısrarla sürdürmeye devam eden havuz medyasının yayın organları Takvim ve Yeni Asır, bu kez yıllar önce rüşvetçi ilan ettiği hakime sarıldı.

Havuz medyasından bir skandal daha

  • Yargıtay'da yargılanarak rüşvete teşebbüsten ceza alan Asım Korkut'u kahraman ilan etti
  • Bugün "paralel yapı" yalanını devam ettirmek için malzeme arayan Takvim ve Yeni Asır'ı, kendi arşivlerinin yalanlaması dikkatlerden kaçmadı.
3 Nisan 2014 tarihinde, "Paralel kurbanı o hakim konuştu" başlığını atan Yeni Asır'ın ardından aynı grubun diğer yayın organı Takvim dün, "Paralel Yapı İflas Etti Korkmayın Konuşun!" manşetiyle Yargıtay'da yargılanarak rüşvete teşebbüsten ceza alan Asım Korkut'u kahraman ilan etti. 

Zaman'ın haberine göre, Takvim ve Yeni Asır, yargılandığı davada ceza aldıktan sonra avukatlık yapmaya başlayan Asım Korkut'u, 2008 yılında, "Hakime baskın", "Rüşvetin şifresi araba tamir oldu", "Rüşvete hakim şifre", "Hakime rüşvet baskını", "Hakimi sanık yakalattı" manşetlerini atarak rüşvetçi ilan etmişti. Aynı gazete, Korkut için operasyon düzenleyerek gözaltı kararı veren dönemin özel yetkili Cumhuriyet SavcıMurat Gök için de, "Temiz eller savcısı" başlığını kullanmıştı.

İzmir'de 2008 yılında Savcı Gök'ün talimatıyla yapılan "Yengeç" operasyonunda, aralarında dönemin İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Asım Korkut ve avukatların da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. İzmir kamuoyunu uzun süre meşgul eden operasyonda, tutuklanan Hakim Korkut ve gözaltındaki şüphelilerin, tutuklu bulunan kişileri para karşılığında tahliye ettiği iddiaları konuşuldu. Uzun süre cezaevinde kalan sanık Hakim Korkut, Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nde yapılan yargılama sonucunda, rüşvete teşebbüs suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Hükmün açıklanması geriye bırakıldı. Konu emekli hakim Korkut'un "paralel yapı" iddialarına sayfalarında yer veren Takvim ve Yeni Asır'ın o dönemde günlerce manşetinde yer aldı. 23 Ekim 2008 tarihli Yeni Asır Gazetesi'nde, Asım Korkut'un çete reisini 350 bin TL rüşvet karşılığında serbest bıraktığı iddia edilerek, gözaltının Adalet Bakanlığı ve başsavcılığın bilgisi dahilinde yapıldığı ifadeleri yer aldı. Operasyon haberi, "Hakime rüşvet baskını" manşetiyle çıktı. 

24 Ekim 2008 tarihli Yeni Asır bu kez, "Hakimi sanık yakalattı" manşetini attı. 25 Ekim 2008 tarihinde aynı gazete, birinci sayfasında Hakim Korkut'un tutuklandığı haberiyle birlikte, "Rüşvetin şifresi: Araba tamir oldu" başlığını kullandı. Aynı gazete bir gün sonra ise, "Temiz eller savcısı" başlığını atarak Korkut'un tutuklanmasını sağlayan Savcı Gök için "İtalyan Savcı Di Pietro" benzetmesi yaptı. Aynı gurubun diğer gazetesi Takvim ise, 24 Ekim 2008 tarihinde, "Hakime baskın" manşetini attı. Gazete, Hakim Korkut'un 101 yıl hapisle yargılanan çete liderini 350 YTL rüşvetle serbest bıraktığını ve aynı adliyede çalışan savcı tarafından suçüstü yakalandığını yazdı. 25 Ekim 2008 tarihli Takvim'in birinci sayfasında, "Rüşvetin şifresi araba tamir oldu" denilerek devamında, "Rüşvete hakim şifre" başlığı kullanıldı. Haberde, Hakim Asım Korkut'un duruşmalar sırasında kısa süreliğine odasına geçip rüşvet bağlantılarını sağlayan yeğeni ya da diğer avukatları aradığı, 'Araba tamir oldu' yanıtının gelmesi üzerine sanıkları tahliye ettiği bilgileri yer aldı. 

Takvim, Hakim Korkut'un, bir çete liderini bu şekilde tahliye ettiğini de yazdı. Yine 25 Ekim tarihli Takvim, birçok avukatın Hakim Asım Korkut'un rüşvetle tahliye kararı verdiğini bildiği, başkanının rüşvet bağlantısı kurduğu bu avukatlarla zaman zaman Marmaris ve Didim'de kadınlarla alem yaparak rüşveti kutladıklarını iddialarına yer verdi. Gazete, Adalet Bakanlığı'nın müfettiş göndererek Asım Korkut'un görev yaptığı mahkemelerdeki dosyaları ayrıntılı incelemeye tutacağını da o dönemde yazdı.

Bugün "paralel yapı" yalanını devam ettirmek için malzeme arayan Takvim ve Yeni Asır'ı, kendi arşivlerinin yalanlaması dikkatlerden kaçmadı. Asım Korkut'a operasyon yapan Murat Gök'ü temiz eller savcısı ilan ederek göklere çıkaran grubun, kendi kendini yalanlayarak Korkut'u "paralel yapı"nın kurbanı ilan ettiği kendi arşivleriyle ortaya çıktı. Bugün havuz medyasına malzeme olan emekli Hakim Korkut, yeğeni M.K. ve avukat A.E., Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nde yargılanmış, üç sanığa 'rüşvet' suçundan 4'er yıl hapis cezası verilmiş, ardından suçun teşebbüste kalması nedeniyle ceza 1'er yıl hapis cezasına indirilmiş, sanıkların duruşmadaki iyi hali göz önüne alınarak üç sanığa 10'ar ay hapis cezası verilmişti. Daire, verilen cezayla ilgili hükmün açıklanması geriye bırakmıştı. Emekli olan Korkut, avukatlık yapmaya başlamıştı. Savcı Murat Gök ise HSYK tarafından Samsun'a atanmış, Nisan 2013'te evinde ölü bulunmuştu.

<< Önceki Haber Havuz medyasından bir skandal daha Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER