Hidayet Karaca'dan önemli değerlendirme

Son dönemde tartışılan konularla ilgili Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'dan önemli değerlendirmeler geldi.

Hidayet Karaca'dan önemli değerlendirme

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca 'milli orduya kumpas kurdular' açıklaması ve sonrasında başlayan yeniden yargılama tartışmaları ile Hizmet Hareketini hedef gösterme gayretlerini değerlendirdi. Karaca, bu dakika itibariyle kesinlikle yeniden yargılamalar yapılmalı derken Aziz Yıldırım'ın durumuna dair de ''İstediğinizi kurtarmak için 24 saatte yasaları çıkarıveriyorsunuz, Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe’nin günahı neydi?'' sorusunu yöneltti.

İşte o değerlendirme...

***

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan kendi ülkesinin milli ordusuna kumpas kurulduğunu iddia ettiği bir yazı kaleme aldı. Bu noktadan sonra Ergenekon ve Balyoz davalarının yargılanmasının adil olmadığı tartışmaları başladı.

Bunun da ötesinde Başbakan, geçmişteki bazı yargılamaların üzerinde çok büyük soru işaretlerinin olduğunu ve sahte delillerle insanların mahkum edildiğini söyledi.

Başbakan'ın bu şekilde düşündüğü andan itibaren yapılması gereken, yargılamaların kesinlikle tekrar yapılmasıdır.

Yeniden yargılamaların önü açılmalı. Bu sayede kamu vicdanı rahatlayacak, mahkumiyet alan onlarca insan ve ailesinin de endişeleri giderilmiş olacaktır.

Bugünlerde gelişen her olayda paralel devlet, yapı diyerek hizmet hareketi üzerinde sürekli psikolojik savaş stratejisi uygulanıyor.

Ülkeyi idare edenlerin ellerinde her türlü imkan var. Şike davasında ağır mahkumiyete çarptırılan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım için de daha önce yaptıkları söylenen, kişiye özel yasa kapsamında bir madde hazırlayabilirlerdi. Hatta yasa içine “bundan sonra” ibaresi konularak bile Başkan Yıldırım ceza almaz, mağdur olmazdı.

O gün Aziz Yıldırım'ı görmezden gelenler bugün alttan alta yargının içindeki paralel yapı diye faturayı hizmet hareketine kesme gayretindeler.

Demezler mi? İstediğinizi kurtarmak için 24 saatte yasaları çıkarıveriyorsunuz, Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe’nin günahı neydi?
<< Önceki Haber Hidayet Karaca'dan önemli değerlendirme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER