Hocaefendi'nin yeşil pasaportuyla ilgili gerçekler!

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, Hocaefendi'nin yeşil pasaportunun hak edilerek alındığını ve iptalin yalan haberlere dayandırılarak kanunsuz bir şekilde yapıldığını açıkladı.

'Hocaefendi yeşil pasaportu kanunlara uygun olarak aldı'

Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, Hocaefendi'nin yeşil pasaportuyla ilgili gerçekleri açıkladı.

"Önemli olan mesele, başvuru yaptığında emsalleri almaya hak kazanıyorsa başvuru yapanlara da veriliyor, burada usulsüzlük neresinde.."diyen Nurullah Albayrak, Hocaefendi'ye yeşil pasaportun kanunlara uygun bir şekilde, hak ettiği için verildiğini ilgili kanun maddeleriyle açıkladı ve şunları söyledi:

"İlla memur olarak çalışmış olmak şart değil emekli olanlar ayrılanlar da şartları tutuyorsa yeşil pasaport alabiliyorlar. Eğer çalışmaya devam etseydi emsalleri yeşil pasaport almaya hak kazandılar ise başvuru sahibine de verilebilir Hocaefendi de Diyanet'e başvuruyor 'benim emsallerimde olanların derecesi nedir.' Belge net açık. Çanakkale Merkez Vaizliği'nden emekli ye ayrılan gülenin emsalleri 3'üncü derece kadrodan 3 derecenin birinci kademesinden maaş almaktadır. Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gönderilmiş bir yazı.. Bakılmış mevzuata uygun bir başvuru sonuçta yeşil pasaport verilmiş."

Pasaportu iptal eden Erzurum Valiliği'nin kendileriyle görüşmediğini anlatan Albayrak, yalan haberler üzerine iptal işleminin yapıldığını buna itiraz edeceklerini açıkladı.

"Doğru bir karar olmadığı için valiliğin aldığı kararın iptali için İdari Mahkemesine başvuru yapacağız" ifadelerini kullanan Avukat Nurullah Albayrak, bu süreçte Hocaefendi'yle ilgili bunun gibi yüzlerce yalan haberin yayınlandığını ve bunları yargıya taşıdıklarını açıkladı.
<< Önceki Haber Hocaefendi'nin yeşil pasaportuyla ilgili gerçekler! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER