İBB'den bir garip uygulama daha

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim kurumlarına yönelik garip uygulamalarına bir yenisi daha eklendi.

İBB'den bir garip uygulama daha

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim kurumlarına yönelik garip uygulamalarına bir yenisi daha eklendi. Fatih Üniversitesi’ne giden otobüsü hattan kaldıran belediye aralarında engelli bir öğrencinin de bulunduğu binlerce kişiyi mağdur etti.

6 YILDIR HİZMET VERİYORDU

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi, Beylikdüzü - Fatih Üniversitesi hattında çalışan ve 26 mahalle ile 85 caddede hizmet veren 76F otobüsünü güzergahtan kaldırdı. Özellikle Anadolu Yakası’ndan gelen öğrencilerin üniversiteye ulaşmasında büyük kolaylık sağlayan 76F,  6 yıldır eğitim dönemlerinde hizmet veriyordu. İBB bu yıl yolcu otobüsü olmadığını bahane ederek öğrencileri zor durumda bıraktı.

ENGELLİ ÖĞRENCİ DE MAĞDUR

Mağdurlardan biri de Fatih Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği 2. Sınıf öğrencisi Elif Seda Dil. Beylikdüzü’nden bu hat vasıtasıyla okuluna giden Dil, hattının kaldırılmasından dolayı derslerine giremiyor. Elif Seda Dil, “76F evime çok yakın bir duraktan geçiyordu. Okulun içerisine bıraktığı için akülü arabamla rahatlıkla okuluma gidebiliyordum.Hattın kaldırıldığını öğrendim. Şimdi okula gidemiyorum. Sorun çözülmezse eğitimi yarıda bırakmak zorunda kalacağım” ifadelerini kullandı. 

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber İBB'den bir garip uygulama daha Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER