IŞİD baskını dünya basınında böyle yankı buldu

Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD), Suriye ve Irak'ta aralarında Musul gibi büyük kentlerinde olduğu bazı bölgelerde denetimi sağlaması ve Türk Konsolosluğu'nu işgal etmesiyle dünya kamuoyunda en çok tartışılan konu oldu.

IŞİD baskını dünya basınında böyle yankı buldu

İngiliz Telegraph gazetesinde yer alan bir yorumda Türkiye'ye Pakistan benzetmesi yapılarak, "Bu politika yüzünden Pakistan şimdi iç savaşın eşiğine kadar giden sürekli bir terörist başkaldırı ile uğraşıyor. Böyle giderse Türkiye'nin de Suriye'deki geri tepme yüzünden aynı sorunla karşılaşması muhtemel" uyarısını yapıldı.

Zaman'ın haberine göre; Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD), Suriye ve Irak'ta aralarında Musul gibi büyük kentlerinde olduğu bazı bölgelerde denetimi sağlaması ve Türk Konsolosluğu'nu işgal etmesiyle dünya kamuoyunda en çok tartışılan konu oldu. İngiliz Telegraph gazetesinde yer alan bir yorumda Türkiye'ye Pakistan benzetmesi yapılarak, "Bu politika yüzünden Pakistan şimdi iç savaşın eşiğine kadar giden sürekli bir terörist başkaldırı ile uğraşıyor. Böyle giderse Türkiye'nin de Suriye'deki geri tepme yüzünden aynı sorunla karşılaşması muhtemel" uyarısını yapıldı.

IŞİD'in Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'u alması ve ardından ilerlemesi dünya basınının ilgilendiği başlıca konu oldu. BBC Türkçe'de yer alan İngiliz Telegraph gazetesi yazarı Peter Oborne yazısında, 1980'ler boyunca devam eden Afgan-Rus savaşını örnek vererek, Türkiye'nin bugünkü Pakistan gibi radikal İslamcı militanların hedefi olabileceği öngörüsünde bulunuluyor. Oborne, "Batılı istihbarat kuruluşlarının Afganların Sovyetlere karşı savaşı sırasında yaptığı korkunç hatalarla yapılan kıyaslamalar ürpertici. El Kaide'yi destekledik ve sonra bize karşı döndüler" eleştirisinde bulunduktan sonra şöyle devam ediyor: "Bu politika yüzünden Pakistan şimdi iç savaşın eşiğine kadar giden sürekli bir terörist başkaldırı ile uğraşıyor. Böyle giderse Türkiye'nin de (belki Ürdün ve Suudi Arabistan'ın da) Suriye'deki geri tepme yüzünden aynı sorunla karşılaşması muhtemel."
<< Önceki Haber IŞİD baskını dünya basınında böyle yankı buldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER