'IŞİD için çok ama çok önemli birkaç isim takasta kullanılmış'

Yandaş medya kalemlerinden Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında IŞİD’in elindeki 49 rehinenin takasla kurtarıldığını sızdırdı

'IŞİD için çok ama çok önemli birkaç isim takasta kullanılmış'

101 gün IŞİD’in elinde rehin bulunan 46'sı Türk vatandaşı 49 konsolosluk çalışanı iki gün önce serbest bırakıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “operasyonla kurtarıldılar”, Davutoğlu’nun “Temas ve müzakare ile kurtarıldılar”, AKP Milletvekili Şamil Tayyar’ın “CIA Hamlesi” dediği serbest bırakılma olayıyla ilgili yandaş basında rehinelerin nasıl bırakıldığına ilişkin bir iddia ortaya atıldı. Yeni şafak yazarı Abdülkadir Selvi rehinelerin Türkiye'nin elindeki bazı çok önemli IŞİD militanlarının takas edilmesiyle serbest kaldığını yazdı.

''IŞİD İÇİN ÇOK AMA ÇOK ÖNEMLİ BİRKAÇ İSİM''

New York’taki BM Genel Kurul öncesi havalimanında gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “rehinelerin takasla kurtarıldığı” iddiası soruldu. Erdoğan “Velev ki takas oldu” diyerek bu iddiayı yalanlamadı. Erdoğan’ın bu açıklaması sonrası hükümetin görüşlerini açıklamasına yardımcı olan yazarlardan Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında rehinelerin kurtarılması için “IŞİD için çok önemli birkaç ismin takasta kullanıldığını” yazdı.

Selvi’nin bu sözleri sonrası IŞİD için çok önemli olan ve takasta kullanılan bu isimler kim sorusu gündeme geldi.

İşte Abdülkadir Selvi’nin IŞİD’le takası konu ettiği o ifadeleri;

“Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’ye giderken, rehinelerin kurtarılması için takas yapılıp yapılmadığı yönündeki soruya, ‘Velev ki takas oldu’ şeklinde verdiği karşılık, bu konuda merakları kamçıladı.

Bu durum Erdoğan’ın, başörtüsü konusunda ki, ‘Velev ki’ demesine benzemiyor ama biraz işin perde arkasını araştırdım, mutfakta bir şeyler olmuş. IŞİD için çok ama çok önemli olan birkaç isim takasta kullanılmış.”
<< Önceki Haber 'IŞİD için çok ama çok önemli birkaç isim takasta... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER