İddiaya göre tutanakları sızdıran isim...

İmralı'daki görüşme tutanaklarının basına sızdırılması, Başkent Ankara'nın en önemli gündem maddesi. Kulislerde tutanakları kimin sızdırdığına ilişkin farklı iddilar konuşuluyor.

İddiaya göre tutanakları sızdıran isim...

Ankara, imralı tutanaklarını ve tutanakları kimin sızdırdığını tartışıyor. BDP kanadı "biz sızdırmadık" dedi, hükümet ise sürecin sabote edilmek istendiğine dikkat çekti. Kulislerde ise farklı ihtimaller konuşuluyor. ,

İddialar İmralı'ya giden BDP heyetinde yer alan Altan Tan üzerinde yoğunlaştı. Tutanakları yazan gazetecinin, Tan'ın meclisteki odasında saatlerce kaldığına ilişkin kamera kayıtlarının olduğu ileri sürüldü. Bir başka iddia ise gazetecinin BDP Genel Merkezi'nde uzun süre kaldığı. İddianın muhatabı Tan iddiayı Erbil'den yalanladı. "'Aslanlar, köstebek olmaz, çakallara selam. Aslanlar söyleyeceğini doğru dürüst söyler." dedi.     


TUTANAKLARI KİM SIZDIRDI?
İmralı'daki görüşme tutanaklarının basına sızdırılması, Başkent Ankara'nın en önemli gündem maddesi. Kulislerde tutanakları kimin sızdırdığına ilişkin farklı iddialar konuşuluyor. 

Basına yansıyan notların resmi tutanak değil, BDP'lilerin ayrı ayrı tuttukları notların biraraya getirilmiş hali olduğu belirtiliyor. Tutanakların sızmasıyla ilgili gözlerin çevrildiği BDP "biz sızdırmadık" diyor. 

İktidar kanadından gelen açıklamalarda "provokasyon" düşüncesi öne çıkıyor.  Diğer yandan BDP'lilerin "çok konuşarak sürece zarar verdiğini" söyleyen Başbakan Erdoğan ise iddiaya göre kurmaylarına "konu hakkında yorum yapmama talimatı" verdi. 

HEDEF SEÇİMLERE SİLAHLA GİRMEK Mİ?

Görüşme detaylarını kimin sızdırdığı hakkında ise farklı iddialar var. O iddialardan birine göre sorumlular BDP ve terör örgütü PKK içinde çözüm istemeyen bir kesim. Amaçları ise 2014'teki yerel seçimlerle Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar örgütün silah bırakmasının önüne geçmek. Böylece seçimlerde bölge insanı üzerindeki baskının sürdürülmesi sağlanacak. 

ÖRGÜTÜN ORTAK KARARI MI?

Bir başka iddiaya göre terör örgütü PKK elebaşısı Öcalan'ın çözüm sürecinde taviz verdiği izlenimini ortadan kaldırmak için örgüt ortak bir karar aldı ve görüşme notlarını sızdırdı. 

ALTAN TAN MI SIZDIRDI?

Diğer bir iddia ise İmralı'ya giden BDP heyetinde yer alan Altan Tan üzerinde yoğunlaştı. Tutanakları yazan gazetecinin, Tan'ın meclisteki odasında saatlerce kaldığına ilişkin kamera kayıtlarının olduğu ileri sürüldü. Bir başka iddia ise gazetecinin BDP Genel Merkezi'nde uzun süre kaldığı. İddianın muhatabı Tan iddiayı Erbil'den yalanladı. "'Aslanlar, köstebek olmaz, çakallara selam. Aslanlar söyleyeceğini doğru dürüst söyler." dedi.     




<< Önceki Haber İddiaya göre tutanakları sızdıran isim... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER