İhsanoğlu'ndan çirkin saldırıya ilişkin çok çarpıcı uyarı

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Caferi camisine yapılan saldırıyı kınadı.

İhsanoğlu'ndan çirkin saldırıya ilişkin çok çarpıcı uyarı

Zanlıların bir an önce yakalanıp adalete teslim edilmesi gerektiğini belirten İhsanoğlu, “Başka ülkelerde şahit olduğumuz bu çirkin ve karanlık senaryoların ülkemizde de uygulanmak istendiğini görüyorum” diye konuştu

Köşk adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Caferilerin camisine yapılan saldırıyı kınadı. İhsanoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bu alçakça saldırıyı en şiddetli şekilde tel'in ediyorum. Bu saldırıyı yapanların bir an evvel tutuklanıp adalete teslim edilmelerini umuyorum. Başka ülkelerde şahit olduğumuz bu çirkin ve karanlık senaryoların ülkemizde de uygulanmak istendiğini görüyorum.”

İKİNCİ KEZ SALDIRIYA UĞRADI
 Esenyurt'ta kimliği belirsiz kişilerin kundakladığı Caferi camisi dün bir kez daha saldırıya uğradı. İddiaya göre, amiye kubbe kısmından giren saldırganlar, bazı bölümleri tahrip etti. Cami imamı Hamza Aydın, saldırının Sünni-Şii kavgasının dışında düşünülmesi gerektiğini söyledi: “Bu olayı bir Sünni'nin yapması mümkün değil.”

İstanbul Esenyurt’ta Caferilerin kullandığı Muhammediye Camii, salı gecesi kimliği belirsiz kişiler tarafından kundaklandı. Aynı cami dün ikinci kez saldırıya uğradı. İddiaya göre, iki kişi olduğu öğrenilen şüpheliler, sabah saatlerinde camiye gelerek bazı bölümleri tahrip etti. İhbar üzerine camiye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yeri inceleme ekipleri, cami içerisinde parmak izi çalışması yaptı. Saldırganların kubbe bölümündeki pencereden içeri girdiği belirlendi. Cami imamı Hamza Aydın, komşusunun haber vermesi üzerine polise ihbarda bulunduğunu ifade etti. Aydın, komşunun söylediklerini şöyle anlattı: “İki kişinin camiye geldiğini görmüş. İçeriye girip 10 dakika sonra dışarıya çıkmışlar. Yüksek sesle ‘ezanınızı okutmayacağız’ demişler.”
<< Önceki Haber İhsanoğlu'ndan çirkin saldırıya ilişkin çok çarpıcı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER